Elevandiluurannik alistas penaltiseerias Ghana 9:8.Foto: SIA KAMBOU
Jalgpall
9. veebruar 2015, 00:13

GALERII: Elevandid kordasid ajalugu ja alistasid pikas penaltiseerias Ghana (1)

Aafrika jalgpalli meistrivõistluste finaalmatšis Elevandiluurannik - Ghana normaal- ega lisaajal väravaid ei löödud. Penaltiseeria võitis Elevandiluurannik 9:8. Sangariks kerkis väravavaht Boubacar Barry, kes tõrjus Ghana 11. penalti ja tabas seejärel ise otsustava löögi.

Penaltiseeria kulges kummaliselt. Elevandiluurannik eksis kahe esimese löögiga (latti ja mööda) ning ulatas nii Ghanale võidu võtme, mille viimane minema viskas - Ghana kolmanda penalti tõrjus Barry ja neljas lendas väravast mööda. Seejärel realiseerisid mõlemad kuus penaltit järjest, mis tähendas, et lööma tuli asuda väravavahtidel.

Ghana puurivahi Razak Brimahi löögi suutis Elevandiluuranniku väravavaht Boubacar Barry tõrjuda. Kõik jäi nüüd 35aastase Barry teha - löö penalti sisse ja oled meister. Barry lõigi sisse ja lõpetas Elevandiluuranniku 23aastase tiitlipõua - viimati võideti Aafrika meistritiitel 1992. aastal, kui finaalis alistati penaltitega Ghana 11:10. Seekord siis 9:8.

Tegu oli Elevandiluuranniku teise Aafrika meistritiitliga. Kahel MM-finaalturniiril järjest osalenud Ghana on neljakordne Aafrika meister, aga võitis tiitli viimati 1982. aastal.