Anna Levandi.Foto: Ajakiri Benu
Talisport
9. veebruar 2015, 13:59

Anna Levandi: Spordikooli jäid püsima vaid metsikult töökad ja vaimselt vastupidavad (3)

Anna Levandi nendib Benu tervise- ja iluajakirjas, et kuigi armee spordikoolis oli tunduvalt andekamaid iluuisutajaid kui tema, oli tal lauale lüüa kaks trumpi: töökus ja psüühiline vastupidavus.

“Esimesed aastad polnud sugugi edukad, olin viimaste seas. Aga tasapisi olukord paranes. Nii et kui esimesse klassi astujatest olid peaaegu 95% iluuisutajad, siis kümnendaks olin alles jäänud ainult mina. Spordikooli jäid püsima mitte need, kes olid looduse poolt andekad, vaid need, kes olid metsikult töökad ja vaimselt vastupidavad,” meenutab Anna Levandi oma lapsepõlve Nõukogude armee keskspordiklubi koolis. “Meid karastati koolis korralikult. Sellise kooli läbi käinud inimestel on hilisemas elus palju kergem,” tõdeb ta tagasi mõeldes.

Anna Levandi kordab tõsiasja, et tippsporti jäävad need, kes tahavad, mitte need, kes on väga andekad. “Kui sõitsime treeningult koju, siis palus isa mul treeneri räägitu ümber jutustada ja läbi mõelda. Isa rõhutas, et treener ütles, mida tuleb teha, nüüd tee seda 100 korda, kindlasti tuleb välja. Ja kui ei tule, tee veel 1000 korda,” meenutab Levandi.