Joonas TammFoto: jktulevik.ee
Jalgpall
9. veebruar 2015, 17:40

Kunagine Eesti jalgpalli suurlootus liitub Viljandi Tulevikuga (5)

Tänavuseks hooajaks jalgpalli meistriliigasse kerkinud Viljandi JK Tulevik annab oma kodulehekülje vahendusel teada, et klubiga liitub äsja 23-aastaseks saanud ründaja Joonas Tamm.

Tamme näol on tegemist on klubi enda kasvandikuga, kes kõigest 16-aastasena suutis end meistriliigas mänginud Tuleviku koosseisu murda. Tema saldole jäi toona 15 mängu kõrgliigas, duubelmeeskonna eest sai Tamm kirja 23 mängu ja 24 väravat.

Ühe hooaja Tulevikus mänginud ründaja liitus 2009. aastal Tallinna FC Floraga, kust siirdus samal aastal edasi Itaalia klubisse Sampdoria. Viimased aastad on Tamm aga kuulunud Rootsi klubidesse IFK Norrköping, IF Sylvia ja Trelleborgs FF. Aastatest 2011 ja 2012 on tal kirjas ka 5 mängu Eesti rahvuskoondises, millele lisanduvad erinevate noortekoondiste mängud.

“Üle pika aja on Tulevik tagasi kõrgliigas ning mul on heameel, et saan taas oma kodulinna klubi esindada,” sõnas Joonas Tamm. “Olen nüüdseks juba paar kuud meeskonnaga koos treeninud ja mänginud ning näib, et Tulevik on igati Premium liiga vääriline. Koosseis on meeskonnas ühtlane ja atmosfäär väga positiivne. Tööd on veel palju, aga mängijad on väga motiveeritud ja näevad kõvasti vaeva. Soovin oma panusega aidata meeskonnal saavutada positiivseid tulemusi ning linna au kõrgel hoida,” lisas mängumees.

Tulevik sõlmis Joonas Tammega tänavuseks hooajaks lepingu klausliga, et kuni märtsini on tal sobiva pakkumise korral võimalus siirduda mõnda välisklubisse.