Ats Purje.Foto: Laura Oks
Jalgpall
10. veebruar 2015, 07:00

Ats Purje liitus Nõmme Kaljuga, et lapsed eesti keele korralikult suhu saaks

Kodune jalgpalli meistriliiga sai eile üllatava täienduse võrra rikkamaks: Nõmme Kaljuga sõlmis kolmeaastase lepingu Ats Purje. "Isegi naisele tuli üllatusena, et Eestisse tulen," ütles viimati Kuopio Palloseura särki kandnud ründaja.

Mullu KuPSi resultatiivseima mängijana üheksa väravat löönud ja Soome liiga seitsmendal kohal lõpetanud Purje ei leidnud talvega endale uut kosilast: "Mul on praegu parimad aastad jalgpallis, aga ei tulnud ahvatlevat pakkumist." Kuopios ründaja jätkata ei soovinud, sest klubi soovis eestlase palka kärpida.

Kui Õhtuleht nädal tagasi Purje lepingumurest kirjutas, haaras Kalju president Kuno Tehva telefoni. "Arutasime natukene ja jõudsime kokkuleppele," sõnas Purje, et kolmeaastane leping oli tema idee.

Purje selgitab, et tal olid laual ka teiste Veikkausliiga meeskondade pakkumised, ent ta ei näinud mõtet Kalevipoja-aega veel aasta võrra venitada. "Soomest pidin ma ükskord niikuinii tagasi tulema ja nüüd tahaks alustada elu Eestis," tõdes pallur, et otsuse taga on paljuski ka perekondlikud põhjused – kaasa Kariniga on mehel viieaastane tütar Penelope ja vaid kahekuune poeg Ron. "Vanem laps hakkab paari aasta pärast kooli minema ja praegu räägib soome-eesti segakeelt," mõtleb Purje tütre tulevikule.

Pealegi, kodumaale naasmine ei tähenda mängijakarjääri lõppu. Kui vanemad koondislased on tulnud tagasi meistriliigasse oma luigelauluks, siis vaid 29aastane Purje ei tunne end pensionieelikuna. "Ma ei tulnud siia puhkama. Mul on selge visioon, soovin Kaljuga meistriks tulla ja olla liiga üks paremaid mängijaid. See ei tundu sammuna tagasi."