Kergejõustik

33aastast maratonijooksjat Ilja Nikolajevit ähvardab nelja aasta pikkune võistluskeeld

Eesti hämar dopingulugu, millest siseringis teati juba poolteist aastat (9)

LISA KOMMENTAAR

to David12. veebruar 2015, 22:39
Sa oled imelik tüüp, ära parem siin sõna võta.
Kirjuta oma naljalugusid mujal.
jüri kerges11. veebruar 2015, 22:21
Kõik on kahtlaselt aeglased..peaks uurima, mis toimub
Urmas Randma11. veebruar 2015, 13:38
Olude sunnil kirjutan oma elu kolmanda kommentaari, et asjasse objektiivset selgust tuua.
Olen alati pooldanud dopinguvaba sporti ja selle eest ka avalikult seisnud ja oma arvamuse alati otsekoheselt välja öelnud.
Minu range seisukoht on teada ka minu õpilastele ja loodan kogu hingest, et ma ei pea treenerina sellist häbi üle elama. Seda imelikum on lugeda anonüümsete kommentaatorite "haukumist" , kes tõenäoliselt ei tea suurt spordist ega ka selle loo "tagamaid". Treenerina pole ma kindlasti mingi imemees, aga teen südamega ja nii kuidas oskan.
Nikolajevi loos olen oma seisukohta jooksuringkondades avalikult välja öelnud. Miks pole reageeritud, on juba tähtsamate inimeste teema . Et dopingukahtlusega sportlane esindab riiki kahel tiitlivõistlusel, see alale au ei tee. Tõenäoliselt on viimane aeg reageerida.
Jooksutreenerina loodan, et loodan jooksuradadel võidaks aus konkurents.
Parimate soovidega,
U. Randma
Arusaamatu11. veebruar 2015, 09:49
Lp. David-Aivar Arutyunyan
Kahjuks jäi selgusetuks, mida te oma kommetaariga ikkagi täpsemalt öelda soovite. Kui IIAF on oma testide kaudu sellise järelduseni jõudnud, siis kas on üldse oluline, mida, kuidas ja millal räägivad teised jooksjad, treenerid, ala funktsionäärid?
Ei ole ise kellegi poolt ega vastu, aga lihtsalt ei saa aru.
Ilmselt11. veebruar 2015, 09:35
Võtke Bernatski lugu uuesti käsile, saaksite väga palju huvitavat teada ja ka palju targemaks. Ilmselt oleks see nii.
coach10. veebruar 2015, 17:41
Ja minu kindel arvamine on:Randma,Tarm ,Kaigas - leidke endale kiiremas korras teine tegevus!!!
Tea teadsite seda lugu tegelikult juba rohkem kui 1 a tagasi,vaikisite,ja nüüd teete näo,et oih,milline ootamatus.Isegi Fosti,kes kõigepealt oli väga üllatunud ja päev hiljem ajab hoopis muud juttu.Kuradi arulagedad jooksjad olete.Mingi Kaigas ja Randma ei ole treenerid,kes noortele eeskuju näitavad!!!
10. veebruar 2015, 17:45
Tarm ja Randma teadsid sellest dopinguloost...mul küsimus,kas nad teatasid EKJL presidendile,et selline kahtlane tegevus on toimumas???
Ei teatanud,seega,siit minu soov,et need tegelased peavad koheselt tagasi astuma,veelgi enam,dopingu tarvitamine on kuritegu,ja need mehed vaikisid sellest???!!!
David-Aivar Arutyunyan10. veebruar 2015, 16:23
Tere meie lugupeetud SL Õhtulehe lugejad!
Seoses antud skandaaliga sooviksin kommenteerida aga järmist.
Esiteks. Igal pool artiklites on mainitud, et "IAAF algatas Nikolajevi uurimise vereprofiili alusel, mis oli koostatud seitsme võistlusvälise vereproovi põhjal vahemikus 16. aprillist 28. novembrini 2013 ning mis oli IAAFi adaptiivmudeli põhjal vähemalt 99,9 protsendilise tõenäosusega ebanormaalne." Kui nii, siis loogiline oleks pärida, miks alles praegu ehk siis peaaegu poolteist aastat hiljem hakati lärmama, süüdistusi esitama, häbiposti lööma jne??? Kus on loogika? November 2013 saadi aru, et Ilja on 99,9% dopingut tarvitanud, ning alles veebruaris 2015 hakati siin kisama. Ei saa aru...
Teiseks. Kes see tuntud Venemaa sportlane oli, kes jäi dopingu tarvitamisega vahele? Kuidas see puutub asjasse?
Kolmandaks. Kes see järgmine patuoinas on, keda lüüakse häbiposti?
Neljandaks. Kõik tedasid ja vaiksid, et Ilja tarvitab midagi. Loogika?
Viiendaks. Rääkides Fostist, siis oleks naiivne väita, et Fostile ei meeldi kuulsus. Teades Fostit saan enda poolt kinnitada, et tegemist külaltki kadeda isiksusega, kellele meeldib olla nii-öelda pjedestaali tippus. Ei usu ma tema sõnu iialgi. Seda enam, et viimane korra mainis siinsamas, et on Iljaga tülis. Seega, Fosti kommentaarid ei saa olla objektiivse inimese omad.
Tõmmates joont antud teemale oleks paslik nentida, et tegemist on hoopis mitte dopingusensatsiooniga, vaid meie oma Eesti kergejõustiklaste sise-arvete klaarimisega. Ilmselge on siin see, et keegi tahab kedagi nii-öelda välja juurutada.
Tänan!
kes veel?10. veebruar 2015, 10:34
Mida siis kuluaarides räägitakse? Kes on siis see teine jooksja, kes ka kahtlane on?