Dundee Unitedi ründaja Henri Anier.Foto: Dundee United
Jalgpall
10. veebruar 2015, 10:57

Henri Anieri klubil oli erakordselt kehv loosiõnn (1)

Esmaspäeval loositi paaridese Šotimaa karikasarja veerandfinaalidesse jõudnud jalgpalliklubid. Eesti koondise ründaja Henri Anieri koduklubile Dundee United näitas fortuuna trääsa.

Loosiurnis oli vaid kolm Šotimaa kõrgliigasse kuuluvat klubi – valitsev meister, tabeliliider ja iga Šotimaa jalgpallivõistluse suursoosik Glasgow Celtic, kõrgliiga tabelis hetkel kolmandal kohal asetsev Inverness Caledonian Thistle ja neljandal positsioonil paiknev Dundee United. Lisaks neli esiliiga klubi ja üks meeskond Šotimaa tugevuselt neljandast või viiendast liigast (sõltuvalt 1/8-finaali korduskohtumise tulemusest.

Loos, nagu normaalsetes karikasarjades ikka, oli vaba ja asetusteta. Dundee United sai peaaegu kõige halvema loosi, sest läheb veerandfinaalis vastamisi Celticiga. Ainuke olukorda leevendav nüanss on, et mäng peetakse Anieri klubi koduväljakul. Matš toimub 7. või 8. märtsil.

Ühtlasi tähendab loos, et Dundee United ja Glasgow Celtic kohtuvad kolmel nädalavahetusel järjest, sest 15. märtsil kohtutakse Šotimaa liigakarikasarja finaalmatšis (eurosarjakohta selle võitja ei pälvi, küll aga au ja kuulsust) ning 21. märtsil Šotimaa meistrivõistluste raames.

Dundee United – Glasgow Celtic veerandfinaalile annavad vürtsi mitu detaili: 1) Celtic'i viimane kaotus pärineb 21. detsembrist, kui võõrsil jäädi 1:2 alla just Dundee Unitedile, 2) Dundee United on seitse mängu järjest kaotuseta, 3) jaanuari lõpus omandas Celtic kahe Dundee United põhimehe, Stuart Armstrongi ja Gary Mackay-Steveni mängijaõigused; karikasarjade mängudes nad endise koduklubi vastu siiski kaasa teha ei saa.

"Loos on kehv. Meie jaoks kõige keerulisem variant, aga olen kindel, et ka Glasgow Celtic mõtleb samamoodi. Lisaks – kui viimati Celticit võõrustasime, siis võitsime neid 2:1, mis meid kindlasti innustab. Koduväljakueelis mängib meie kasuks ja heal päeval võime igast meeskonnast jagu saada!" sõnas Dundee Unitedi poolkaitsja Chris Erskine.