Suuresti leegionäridele toetuv Venemaa kõrgliiga hetke liider St Peterburgi Zeniit uuest võõrmängijate kvoodist ilmselt vaimustuses ei oleFoto: OLGA MALTSEVA
Jalgpall
10. veebruar 2015, 13:18

Venemaa jalgpalliklubid peavad leegionäride ridu koomale tõmbama (1)

Venemaa spordiminster Vitali Mutko andis teada, et juba lähitulevikus kehtestatakse riigi jalgpalliklubidele uued võõrmängijate kvoodid, vastav seaduseelnõu loodetakse Riigiduumas vastu võtta juba selle kuu jooksul.

Seoses 2018.a koduse MMiga on Venemaal ikka ja jälle üles kerkinud teema: kuidas muuta oma koondis konkurentsivõimelisemaks? Lahendust nähaksegi selles, et klubid kasutaks rohkem venelastest jalgpallureid, selmet platsile saata võõrleegionäre.

"Praegused Venemaa jalgpalliliidu heaks kiidetud piirarvud teenivad vaid tetud klubide kommertshuve, kuid on vastuolus rahvusliku spordi arenguga. Leegionäride teema on on eriti tähtis just tulevat MMi silmas pidades," märkis Riigiduuma spordikomitee esimees Igor Ananskihh.

Hetkel on Venemaa kõrgliigas kasutusel valem 7+4 ehk korraga tohib maksiaalselt väljakul olla 7 võõrpallurit, vähemalt 4 peavad olema aga kohalikud mehed; kokku tohib meeskondade koosseisu kuuluda kuni 10 leegionäri.

Uue kava kohaselt (plaanitava kvoodi täpset suurust Mutko veel ei avalikustanud) peavad klubid võõrmängijate palkamisel arvestama ka nende kõlblikkust Venemaa kõrgliigasse, see hõlmab kriteeriume nagu jalgpalluri vanus, tõestatud mänguklass, palkamise tingimused ja lepingu pikkus.