Sergei TerehhovFoto: MATI HIIS
Jalgpall
10. veebruar 2015, 16:37

Terehhov kiitis Purjet ning vaagis testitava serblase võimalusi

Eile Nõmme Kaljuga lepingu sõlminud Ats Purje sai debüütmängus Läti meistri FK Ventspilsi vastu platsil olla kolm minutit, kui sai juba värava kirja. Ometi sellest ei piisanud, sest Kalju pidi Riia Skonto hallist lahkuma 2:3 kaotusega.

„Arvestasime, et tegu on mehega, kes suudab ise olukordi lahendada ja väravaid lüüa. Saime, mida otsisime ja mul on hea meel, et ta korraliku mängi tegi," kiitis Kalju peatreener Sergei Terehhov.

Kuigi Tallinna klubi läks vaheajale tänu Artjom Dmitrijevi väravale 2:1 eduseisus, kasutasid lätlased eredalt ära standardolukordi. Ventspilsi võiduvärav löödi suisa otse nurgalöögist! „Lasime standarditest kaks väravat lüüa ning kindlasti saame selle kallal tööd teha. Tahtsime head vastast ning saime korraliku, hea tempoga mängu. Eesmärk saavutatud," sõnas loots.

Peatreener sai kohtumises proovida ka uusi mängijaid – lisaks Eesti testitavatele Erkki Junolainenile ja Martin Ustaalile oli koosseisus ka 25aastane serblasest poolkaitsja Nemanja Lekanic, kes viimati pallis Bosnia ja Hertsegoviinas. Tema palkamiseks tuleb meeskonnal aga veidi ajusid teritada.

„On näha, et mehel on tase olemas, aga kas ta teenib lepingu või mitte, on vara rääkida. Hetkeseisuga on meil välismaalaste limiit täis. Kui kedagi juurde võtta, siis ta peab olema selline, kes aitaks meeskonda sajaprotsendiliselt. Vaatame, kuidas treeningutel läheb, reedel mängib ta ka Narva Transi vastu," selgitas Terehhov.

Praegu on Kalju palgal viis välismaalast: Hidetoshi Wakui, Jorge Rodrigues, Allan-Axel Kimbaloula, Nicolas Calpin ja Réginald Mbu Alidor. Uue mängija võib registreerida duublisse ning kasutada teda ka põhikoosseisus, kuid arvesse tuleb võtta, et mänguks tohib ikkagi üles anda vaid viis välismängijat.