Janar Talts.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
10. veebruar 2015, 22:15

Rock kaotas neljanda veerandaja 17:35!

Eduseisus olnud Tartu Ülikool/Rock jäi Frankfurdis viimasel veerandajal trammi alla (6)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond kaotas Eurochallenge'i sarja K-vahegrupis võõrsil Franfurdi Skylinersile 73:92 ja grupist edasipääsemine muutus päris keeruliseks, aga mitte võimatuks.

Rock võib K-vahegrupis kahe parema hulka tulla ja veerandfinaali pääseda vaid juhul, kui võidetakse allesjäänud kodumängud Saraatovi Avtodori ja Den Boschi Shoetersi vastu ning Avtodor kaotab lisaks Rockile ka viimases voorus koduplatsil Skylinersile.

Rocki resultatiivseimana viskas Janar Talts 19 punkti, Gert Dorbek ja Tanel Sokk lisasid 13 punkti. 17st kaugviskest koguni 11 tabanud Skylinersi edukaim oli Johannes Voigtmann 26 punktiga, Justin Cobbs lisas 20 punkti.

Tartlased alustasid nigelalt, kui Skylinersi keskmängijal Voigtmannil lasti esimeste minutitega visata 9 punkti ja ise ei suudetud skoori eriti teha. Seejärel sai Rock rütmi paremini kätte ja kaugele kodumeeskonda enam ei lastud. Poolaja lõpp oli eriti meeliülendav, kui Augustas Peciukeviciuse ja Tanel Soku kauni koostöö tulemusena jõudis Rock vaid ühe punkti kaugusele - 35:36.

Teise poolaja alguses leidis Rock viskehoo, mis neid esimesel 20 minutil maha jättis. Eelkõige Janar Taltsi ja Gert Dorbeki toel saadi parimal juhul isegi 50:44 ette, aga kolmanda veerandaja lõpp kuulus taas Skylinersile ja nad läksid ette 57:56.

Neljanda veerandaja algust iseloomustasid Rocki poolelt ründevead ja pallikaotused, Skylinersil õnnestus aga kõik, mida ette võeti. Ühel hetkel pandi järjest sisse 11 väljakult sooritatud viset, nende hulgas 6 kolmest. Nii suureneski Rocki kaotusseis lumepallina ja läks lõpuks päris inetuks. Viimane periood kaotati koguni 17:35!

Tabeliseis pärast nelja vooru: Avtodor 3 võitu ja 1 kaotus, Skyliners 3-1, Den Bosch 1-3, Rock 1-3.