Gert Kullamäe.Foto: LAURA OKS
Korvpall
10. veebruar 2015, 23:21

Gert Kullamäe Rocki viimase veerandaja lagunemisest: hakkasime eksima ja vasturünnakul pandi meile järjest näkku (1)

Tartu Ülikool/Rock kaotas täna korvpalli Eurochallenge'i sarja K-vahegrupis võõrsil Frankfurdi Skylinersile 73:92, sealjuures viimasel veerandajal häviti koguni 17:35. Ühtlasi vähenesid Rocki variandid grupis kahe parema hulka ehk veerandfinaali jõudmiseks.

Rocki peatreener Gert Kullamäe ütles pärast kohtumist, et neljandal perioodil läks muidu lootustandev mäng käest ära. "30 minutit oli korralik lahing ja võitluslik heitlus, nagu oligi oodata. Aga viimane veerand ebaõnnestus täielikult. Tõele au andes viskasid nad väga hästi, aga hakkasime järsku ise eksima, nemad panid meile vasturünnakutel aga viskeid järjest näkku," ütles ta Õhtulehele.

Juhendaja sõnul üritas ta olukorda päästa, aga midagi ei õnnestunud. "Võtsin seitse minutit enne lõppu, kui olime kaheksa punktiga taha jäänud, aja maha. Otsustasin riskida ja läksime neile avantüristlikult peale, aga meid karistati järjest ära. Vahel on nii, et ei saagi öelda, et tegime konkreetselt midagi valesti," selgitas ta.

Kullamäe otsis lohutust faktist, et veerandfinaali pääsemine pole ilmvõimatu variant. "Väga nukrates toonides ei pea me tagasi sõitma, sest eurosarjas on endiselt kõik võimalik."

Rock võib K-vahegrupis kahe parema hulka tulla ja veerandfinaali pääseda vaid juhul, kui võidetakse allesjäänud kodumängud Saraatovi Avtodori ja Den Boschi Shoetersi vastu ning Avtodor kaotab lisaks Rockile ka viimases voorus koduplatsil Skylinersile.

Enne mängu oli kahtluse alla, kas vanameister Valmo Kriisa saab meeskonda aidata, sest viimased viis päeva lebas ta viirushaigusega voodis. Täna varahommikul sõitis ta meeskonnale siiski järgi. Võrreldes varasemate kohtumistega jäi Kriisa panus siiski napimaks, sest kaheksa minuti jooksul ta punktiarvet ei avanud.

"Kõigele vaatamata on hea meel, et ta otsustas meile appi tulla. Kuigi jah, sellisel tasemel on kiirused juba väga kõvad ja täna oli 40aastasel mehel päris raske," sõnas Kullamäe.