Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) 2014. aasta auhinnatseremoonia toimus Katari pealinnas Dohas ning Nasser bin Khalifa al-Attiyah oli kõigi ässadega ühe pildi peal. 2016. aastal peetakse Kataris ilmselt F1 etapp.Foto: fadi al-assaad
Vormel 1
11. veebruar 2015, 10:28

Vormel 1 saab juba kolmanda Lähis-Ida etapi?

Aina rohkem raha teenida sooviv vormel-1 sari on veelgi jõulisemalt tungimas naftarikastesse araabiamaadesse, kui kolmanda selle piirkonna riigina on autospordi kuningliku sarja etappi korraldama asumas Katar. Seni on vormel-1 karussell alates 2004. aastast läbinud Bahreini ja 2009. aastast Araabia Ühendemiraate (Abu Dhabi GP).

2022. aastal jalgpalli MMi korraldamise tõttu rohkelt kriitikat saanud Katar on üritanud vormel-1 etappi endale saada juba aastaid, kuid seni on teel ees seisnud Bahrein. Sarja boss Bernie Ecclestone andis 2004. aastal Bahreinile mitteametliku vetoõiguse, kui mõni teine selle piirkonna riik soovib etappi korraldada.

Ometi väitis Katari autospordiliidu juht ja ühtlasi Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) asepresident Nasser bin Khalifa al-Attiyah (mitte segamini ajada Katari rallisõitja Nasser Abdullah al-Attiyah'iga – toim) üleeile, et etapi toimumine on kinni vaid mõnes detailis.

"Sisuliselt on meil korraldusõigus olemas. Oleme läbi teinud kõik sammud ja enne ametliku allkirja saamist on vaja selgeks rääkida vaid mõned detailid," rääkis al-Attiyah AFP vahendusel. Kui asi ametlikuks saab, peetakse Katari GP 2016. või 2017. aastal Moto GP sarja võõrustanud Lusaili ringrajal, teine variant oleks valmistada ette tänavaringrada pealinna Dohasse.

Inglismaa väljaande Telegraphi andmetel oli aga Bahrein veel jaanuaris valmis Katari etapile käe ette panema. Uuematest arengutest pole aga vormeliringkondades teada.