Kõik Eldar Rönningu maailmameistritiitlid on tulnud teatesõidus.Foto: RAIGO PAJULA
Talisport
11. veebruar 2015, 11:31

 

Norralasest neljakordne maailmameister võistleb Tartu Maratonil

Neljakordne maailmameister Eldar Rönning on hetkel tänavuse Tartu Maratoni kõlavaim nimi.

„Otsustasin tulla Tartu Maratonile, kuna jäin Falunisse sõitvast Norra MM-koondisest välja," ütles 32-aastane Rönning eile intervjuus Tartu Maratoni pressiteenistusele. „Mul oli halb hooaja algus, jäin novembris haigeks ja selle tõttu ei ole sel aastal MK-etappidel kõrgeid kohti saanud".

Rönning pole kunagi varem Tartu Maratonil sõitnud, kuid on kahel korral triumfeerinud Eesti publiku ees Otepää MK-etapil – 2008. aastal oli ta võidukas klassikasprindis, 2011. aastal aga 15km klassikasõidus.
„Olen oma Norra kolleegidelt kuulnud, et Tartu Maraton on suurepärane sõit, kus on palju publikut ja hea rada," lisas Rönning. „Mul on Otepäält väga head mälestused ja Eestis mulle meeldib".

Suuri võite Wordloppeti sarjas kuulsal norralasel veel pole. Parim tulemus pärineb 2013. aastast, kui oli kodusel Birkebeinerrennetil teine. Rönningu viimane maraton pärineb möödunud aastast, kui lõpetas Vasaloppeti 12. kohaga.

Rönning lisas, et pole konkurentide nimekirjaga veel tutvunud ja täpset taktikat paika pannud, kuid läheb laupäeval rajaga esimest korda tutvuma. Rönningu suurimateks konkurentideks võib hetkeseisuga hinnata tema enda klubikaaslasi norralasi Anders Myrlandi ja Martin Hammerit. Lisaks ka valgevenalast Alekesi Ivanovi ja loomulikult Eesti esinumbrit Algo Kärpi.