Koos soomlase Kimi Räikköneniga sõidab Ferraris ka neljakordne maailmameister Sebastian Vettel.Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA
Vormel 1
11. veebruar 2015, 13:06

 

Rivaalid pelgavad, et Ferrari on talvega teinud metsiku hüppe (4)

Ferrari vormelimeeskonna head esitused Jerez'i testidel on pannud rivaale mõtlema - kas punase perutava hobusega sõitvad piloodid on tuleval hooajal esirinnas?

Möödunud hooaja lõpetas Ferrari konstruktorite arvestuses neljanda kohaga, piloodid Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen olid sõitjate pingereas vastavalt kuues ja 12. Suure ajaloo ja kõrgete nõudmistega meeskonna jaoks oli tegemist läbikukkunud hooajaga.

Tänavune aasta tõotab tulla parem, sest Jerez'is toimunud neljal testipäeval olid Ferrari piloodid Räikkönen ja Red Bulliga neljakordseks maailmameistriks tulnud Sebastian Vettel kõige tempokamad neljast päevast kolmel. Stabiilne kiirus testide vältel tõstatas küsimuse, kas Ferrari on kõrges mängus tagasi?

Red Bulli piloot Daniel Ricciardo usub, et kui Itaalia meeskond suudab sarnast hoogu näidata järgmistel testidel Barcelonas, siis tuleb Ferrarit võtta väga tõsise konkurendina. "Hetkel on nad head, kuid kõik on alles alguses. Jerez on koht, kus me ei võistle, lisaks ei sõida me kunagi viie- kuni kaheksakraadistes oludes," rääkis Ricciardo. Austraallane lisas, et hetkel on tundmatuks suuruseks Ferrari võimed võistlusoludes.

F1-e hooaeg saab alguse natukene vähem kui kuu pärast 15. märtsil Austraalias, kus sõidetakse 2015. aasta esimene etapp. Tiitlikaitsjana asub starti Mercedese piloot Lewis Hamilton.