Rockil polnud Saksamaa klubiga lihtne ei eile ega kuu aega tagasi kodus peetud esimese ringi mängus. Tartlastest jäid pildile Janar Talts (vasakul) ja Gert Dorbek (paremal).Foto: ALDO LUUD
Korvpall
11. veebruar 2015, 13:00

Kogu tõde Tartu Rocki edasipääsuvõimalustest (2)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond kaotas eile eurosarjas Frankfurdi Skylinersile 73:92, kuid edasipääsuvõimalus pole veel kadunud. Vaatlen järgnevalt, mis peab selleks juhtuma.

K-vahegrupis on 4 vooru järel Saraatovi Avtodoril ja Skylinersil 3 võitu, Rockil ja Den Boschi Shoetersil 1. Pidada jääb kaks vooru, kuid kõik meeskonnad võivad veel edasi saada (kahe parema sekka) ja kõik ka välja langeda.

Rocki jaoks on ilmselge, et kaks viimast mängu tuleb võita (kodus Saraatovi ja Den Boschiga) ja edasipääs pole enam ainult enda, vaid ka teiste kätes. Tartu meeskond saaks teisele kohale tõusta ainult juhul, kui 3 võidu peale jääb peale nende veel Avtodor, aga mitte Skyliners, kelle vastu on kaks kaotust kirjas ja omavahelised mängud seega miinuses. Avtodorist sai Rock aga Venemaal mäletatavasti jagu ning selle meeskonnaga koha jagamise korral oleks Eesti klubi igal juhul plussis.

Lisaks enda võitudele vajaks Rock seega sobivat tulemust viimase vooru mängust Avtodor - Skyliners – võõrustajate kaotust. Kohe tekib esimene küsimus, kui tõsiselt võib Skyliners seda mängu võtta? (Too kohtumine kerkib tartlaste jaoks tähtsaks mõistagi ainult juhul, kui ise Avtodorist jagu saadakse.)

Saksa klubil on igal juhul põhjust mängu tõsiselt võtta. Sest võit tähendaks neile igal juhul alagrupis esimest kohta, grupivõitjad saavad aga veerandfinaalis pidada esimese ja vajadusel ka otsustava, kolmanda mängu kodus. See on EuroChallenge'is väga tõsine argument, sellest eelisest ei taha keegi loobuda.

Mitte enam saja, vaid juba saja kümnega peab Skyliners aga Saraatovis panema juhul, kui eelviimases voorus kaotatakse Den Boschile 6 või enama punktiga. Sest siis võivad nad jääda sootuks kolmandale kohale ja seega play-off'i ukse taha juhul, kui Den Bosch võidab ka Tartus ja nemad kaotavad Saraatovis.

Seega, Skylinersi huvi Venemaal võita on igal juhul olemas. Esmalt on aga Rocki kord näidata, et VTB Ühisliiga meeskonda ehk Saraatovit on võimalik võita kaks korda järjest. Ka viimase vooru ajakava on sobiv: Saraatovis pannakse pall mängu tund varem kui Tartus.