Ragnar KlavanFoto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
11. veebruar 2015, 18:08

"Augsburgi parim kaitsja" Ragnar Klavan sai Bundesliga raadiosaates kiita

Inglisekeelne Saksamaa jalgpalli Bundesligast rääkiv taskuhääling Talking Fussball peatus käimasoleva nädala saates pikemalt liigatabelis neljandal kohal asetseval FC Augsburgi keskkaitsjal, Eesti jalgpallikoondise kaptenil Ragnar Klavanil.

"Kellele ei meeldiks Augsburg? Kõigile meeldib!" alustasid saatejuhid James Thorogood, Bernie Reeves ja Jonathan Harding saatelõiku, kus räägiti Klavani koduklubi pühapäevasest 2:2 viigist Frankfurti Eintrachtiga. Pärast mõnda üldist märkust – "2:0 edu mahamängimine tõi Augsburgi pilvedest maa peale, mis tuleb neile ilmselt kasuks." – võeti veidi põhjalikumalt ette kohtumises avavärava löönud Klavani personaalküsimus.

"Rääkides hilistest õitsejatest, siis paistab, et Klavanist on saanud Augsburgi parim kaitsemängija. Eelmisel hooajal kiideti Jan-Ingwer Callsen-Bräckerit (Klavani tavapärane keskkaitsepartner – toim), aga tänavu on 29aastane Klavan jõuliselt esile tõusnud," tõdes Talking Fussball.

Saatejuhid märkisid ka fakti, et Klavan valiti Eesti 2014. aasta parimaks jalgpalluriks, ent leidsid, et konkursil pole konkurents tema taset arvestades just kuigi tihe. "Ilmselt võib Klavan järgmised 10 aastat selle tiitli võita," visati õhku repliik, mis reaalselt on siiski tugev liialdus (teine lugu, kui 10 asemel oleks öeldud 5 aastat).

Talking Fussballis valib iga saatejuht välja kolm möödunud nädalal enim silmapaistnud mängijat ning Hardingi valiku sekka mahtus Klavan: "Olen kaitsjate kummardaja ja neid tunnustatakse alati liiga vähe. Valin Klavani. Ja mitte põhjusel, et ta lõi Eintrachtile värava, vaid üldplaanis kindla kaitsemängu pärast."