Merike Anderson kogus täna 2 punkti, 3 lauapalli ja 2 korvisöötu.Foto: LAURA OKS
Korvpall
12. veebruar 2015, 23:20

MILLINE DRAAMA: Merike Andersoni koduklubi pääses napilt EuroCupi poolfinaali!

Eesti parim naiskorvpallur Merike Anderson jõudis EuroCupi poolfinaali, kahe mängu kokkuvõttes alistas Braine'i Castors Türgi klubi Mersini 1 punktiga!

Castors oli nädal tagasi Türgis jäänud alla 72:77, nüüd kodus võideti 82:76. Anderson kogus täna 22 mänguminutiga 2 punkti, 3 lauapalli ja 2 korvisöötu. Kuid nii nagu ka avamängus, mängisid "belglannad" ülisuure edu lõpus maha ja vedas, et vastased seda ära ei kasutanud.

Mis siis toimus? Kui eelmine mäng lõppenuks pärast 31. minutit ning tänane 7.30 enne lõppu, võitnuks Castors kahe mängu peale kokku ... 36 punktiga! Türgis juhiti viimase veerandaja alguses veel 63:49, kuid vastane lõpetas mängu 28:9 spurdiga. Täna näitas tabloo 33. minutil 80:58, nii et seekord tegi Türgi klubi lõpetuseks 18:2 spurdi... Castorsi õnneks sai mänguaeg läbi enne, kui vastased veel mõne palli korvi saatnuks.

Ka võitjate resultatiivseim, 20 punkti visanud lätlanna Anete Steinberga eksis pärast vastaste taktikalist viga lõpuminutil kahel vabaviskel. Aga võit on käes ja Castors kohtub poolfinaalis järgmise Türgi klubi, Istanbuli Universitesiga. Mängitakse 26. veebruaril ja 5. märtsil, Castors saab taas pidada korduskohtumise kodusaalis.