Sügiseses 1/16-finaalis alistas Põlva Serviti Itaalia klubi Carpi Handball. Nüüd tuleb vastu Ukraina meeskond ZTR Zaporižja. Foto: Aldo Luud
Käsipall
13. veebruar 2015, 07:00

Musting: keskendume praegu eurosarjale

Esimese Eesti käsipalliklubina eurohooaja kevadesse venitanud Põlva Serviti võõrustab homme tugevu-selt kolmanda eurosarja Challenge Cup’i 1/8-finaali avamängus Ukraina klubi ZTR Zaporižjat. Peatreener Kalmer Musting kinnitab, et lahinguks ollakse valmis.

"Seis on hea. Kui sügisel olid mitmed mehed eesotsas põhiründaja Ardo Punaga äsja vigastusest paranenud, siis nüüd oleme oluliselt paremas seisus. Meeskond on rohkem kokku mänginud ja vigastused pole kimbutanud. Ainult Tõnu Jõks jätab mängu vahele. Rivis on aga tagasi seljahäda tõttu pool aastat pausi pidanud kaitsespetsialist Indrek Neeme," räägib Musting.

Zaporižja on tüüpiline slaavi käsipallimeeskond. Kiirust eriti pole, aga võimsust tohutult. "Osa mehi on neil ikka väga kõrged, suisa 2.05 pikkused! Väga korraliku tasemega meeskond. Video põhjal on keeruline öelda, kas tugevam Minski SKA-st (Balti liiga liider ja viimase viie aasta jooksul Servitile peamiseks rahvusvaheliseks mõõdupuuks olnud Valgevene tippklubi, keda tänavu korra on võidetud – toim) või gramm nõrgem. Aga eeldan, et vastane on mängitav. Meie eesmärk on kahe mängu kokkuvõttes teha üllatus ja ronida kaheksa sekka," sõnab Musting.

Eurosari on praegu Serviti jaoks a ja o. Eesti meistriliigas kohtutakse veebruaris tabeli tagumise poole meeskondadega ehk mängudes tõsist sportlikku pinget pole. Medalimängudeni on veel aega. Balti liigas on finaalturniirikoht kindel ja eraldi pingutusi selle nimel ei tehta.

"Sügisest peale oleme rääkinud, et tahaks eurosarjas midagi ära teha. Esimese sammu tegime. Nüüd tahame veelgi edeneda. Muidugi on klubi jaoks väga tähtis võita Eesti meistritiitel, sest mullu jäime sellest ilma, aga mängijate seisukohalt on just rahvusvaheline edu kõige tähtsam. Sealt tuleb areng. Praegu rõhumegi euromängudele, näeme trennides vaeva nii ründe- kui ka kaitsetaktikaga," räägib Musting.

Serviti – Zaporižja kohtumine algab laupäeval kell 18. Kordusmäng peetakse nädal aega hiljem Uzgorodis.