Janar Talts.Foto: Aldo Luud
Korvpall
13. veebruar 2015, 07:00

Tartu Rock pääses Balti liigas edasi, kuid Talts sai hoobi vastu põlve (3)

Tartu Ülikool/Rock jõudis ainsa Eesti korvpalliklubina Balti liigas kaheksa parema sekka, kuid eilne vormistamisemäng Prienais tõi ka tagasilöögi. Kolm minutit mänginud Janar Talts sai hoobi vastu põlve ja see lõi paiste.

Rock alistas vastase 73:67 ning et eelmisel nädalal kodus peetud kohtumisest oli 32punktiline edu all, ei tekkinud suuremat pinget. Ühtlaselt mänginud võitjate resultatiivsemateks kerkisid Augustas Peciukevicius 13 ja Joosep Toome 11 punktiga. Seejuures tabas tartlaste 21 kaugviskest vaid 5 (sh Valmo Kriisa 7st 0).

"Janarile tehti viga, ta sai paugu vastu põlve. Arutasime, et pole enam mõtet riskida ega edasi mängida, eriti niisuguses kohtumises," ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe. Ta tõdes, et pärast mängu polnud võimalik põlve seisundi kohta mingit hinnangut anda. Kohe eile õhtul hakati sõitma tagasi Tartusse, kus Talts läheb täna uuringutele.

Esimene takistus ületatud, astub Rocki vastu juba märksa tõsisem meeskond: Liepaja Triobet, kellele näiteks hooajaeelsel Balti liiga karika-turniiril selgelt alla jäädi. Kaheksandikfinaalist läks Liepaja kindlalt edasi, olles kahe mängu kokkuvõttes 27 punktiga üle teisest Läti klubist Jekabpilsist.

"Ma pole pärast toda hooaja alguses peetud turniiri Liepaja mängu pildis näinud, ehkki tulemustega olen muidugi kursis. Et seal on peatreeneriks minu hea sõber Uvis Helmanis, suhtleme tihti. Tean, et ta on saanud meeskonna hästi mängima, koosseis on just tiimina hea. Neil on läinud hästi nii Läti kui ka Balti liigas. Kui tahame jõuda edasi poolfinaali, peame näitama oma parimat mängu," tõdes Kullamäe.

Ta lisas, et Liepaja mänguvideote hankimisega tuleb klubil nüüd tööle hakata, kuid tema keskendub EuroChallenge’i vahegrupi kahele viimasele mängule. Seejuures pole Balti liiga järgmise ringi ajakava veel selge. "Minu kui treeneri soov on alustada Balti liiga veerandfinaaliga pärast seda, kui eurosari on mängitud (Rock peab vahegrupi viimase kohtumise 24. veebruaril – toim). Ehkki kõik ei sõltu enam meist endast, tahan keskenduda maksimaalselt eurosarjale ja vahegrupi korralikult lõpetada."

Rocki ja Liepaja duelli võitja poolfinaalivastane selgub paarist Ventspils – Tampere Pyrintö. Tabeli teine pool on leedulaste pärusmaa: kokku lähevad Šiauliai – Panevežys ja Utena – Pasvalys.