Kalevi staadionFoto: TIINA KÕRTSINI
Spordivaria
13. veebruar 2015, 10:39

Kalevi staadionist saab Eesti Rahvusstaadion

Tallinna linnapea, Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja Eesti Spordiseltsi Kalev president, Kaitseliidu ülem, brigaadikindral Meelis Kiili sõlmisid täna heade kavatsuste kokkuleppe, mille eesmärgiks on aidata ühiselt kaasa Kalevi Keskstaadioni rekonstrueerimisele rahvusvahelistele nõuetele vastavaks Eesti Rahvusstaadioniks.

Rekonstrueerimise tulemusena valmib aastaks 2019 spordikompleks, mis koosneb staadionist, harjutusväljakust, treening- ja klubiruumidest ning sporditegevust toetavatest ruumidest - spordiadministratsioon, ravi- ja füsioteraapia ning majutus ja teenindusruumid, kirjutab tallinn.ee.

Eesti Rahvusstaadion jääb ka tantsupidude toimumise paigaks, sellest kujuneb rahvaspordikeskus ja terviseraja Rahva Rada alguspunkt.

Tallinna linn algatab Eesti Spordiselts Kalev taotlusel Staadioni tn 3 kinnistu  detailplaneeringu ning tagab detailplaneeringu viivitusteta menetluse. Tallinna linnale kuuluvale Staadioni tn 3 kinnisasjale, millel Eesti Rahvusstaadion asub, seati Tallinna Linnavolikogu otsusega 9. detsembril 2004. aastal 99 aastaks hoonestusõigus Eesti Spordiseltsi Kalev kasuks.

Detailplaneering koostatakse laiapõhjalises huvigruppide koostöös.  Et saavutada Eesti rahvusstaadionile mitmekülgseimat kasutust võimaldav ja tasuvaim lahendus, kaasatakse detailplaneeringu  koostamisse eri huvirühmad, siinhulgas  EOK, spordialaliidud, Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus ning Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts.

Pooled kaasavad Kalevi Keskstaadioni rekonstrueerimisse riigi kaasfinantseeringu, Euroopa Liidu struktuurifondidest taotletava toetuse ja erainvesteeringud ning lepivad sellest tulenevalt kokku rekonstrueeritava staadioni hilisema kasutamise põhimõtted.