Max Chilton Marussia jaoks viimaseks jäänud Venemaa GPl.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
13. veebruar 2015, 22:32

Kas ahned konkurendid hävitavad Marussia naasmisplaani?

Möödunud hooajal pankrotti läinud Marussia vormelimeeskond on muutnud nime Manoriks ja valmis taas F1-tsirkusega liituma, kui uskuda meeskonna sotsiaalmeediakontosid, kus alates eilsest fännidel soovitatakse "valmis olla!"

Puna-musta meeskonna naasmise suurimaks probleemiks saab aga vähene ettevalmistusaeg uueks hooajaks, kui lähiajal tõesti uute toetajate toel pankrotist välja tullakse. Lisapreemiana on tallil saada ka Marussia poolt mullu teenitud 30 miljonit eurot auhinnaraha, ent just see on pragu osutumas tüliõunaks: kui Manor ei jõua starti hiljemalt 19. aprilli Bahreini GP'ks, jaguneks summa võrdselt kõigi konkurentide vahel.

Möödunud nädalal toimunud hääletusel oli vaja kõikide meeskondade nõusolekut, et Manor saaks tänavu vähemalt hooaja algul kasutada Marussia 2014. aasta masinat.

Esimesena hääletas Force India ja murdis kohe väiketiimi lootuse. "Kas meie otsuses on finantskaalutlusi? Muidugi on," tõdes Force India meeskonna juht Bob Fenley ajakirjale Autosport. Ometi rõhutas mees, et põhirõhku mängis otsuses siiski teadmatus, kuidas täpselt Manor reaalselt kuu ajaga pankroti äärelt Austraalias stardirivvi jõuaks

Pisitiim loodab konkurentide meelt muuta taas järgmisel kolmapäeval toimuval strateegiakoosolekul. Samal ajal arendatakse ka 2015. aasta vormelit.