Merike Anderson viskas üleeile küll ainult 2 punkti, kuid 22 väljakul oldud minuti jooksul täitis ta põhiülesandeid hoopis kaitses.Foto: Laura Oks
Korvpall
14. veebruar 2015, 08:00

Eurosarja poolfinalist Merike Anderson: "Nii hullu mängu pole mu elus olnud!"

Merike Anderson tegi Eesti naiste korvpalli ajalugu, jõudes koduklubi Braine’i Castorsi ridades EuroCupi poolfinaali. Kahe mängu kokkuvõttes alistati Türgi linna Mersini esindus 1 punktiga!

Castors oli nädal tagasi Türgis jäänud alla 72:77, nüüd kodus võideti 82:76. Kuid "belglannad" mängisid kahel korral ülisuure edu lõpus maha. Kui esimene mäng lõppenuks pärast 31. minutit ning teine 7.30 enne lõppu, võitnuks Castors kahe kohtumise peale kokku... 36 punktiga! Ent Türgis lõpetas vastane mängu 28:9 ja üleeile Belgias 18:2 spurdiga...

"Nii hullu mängu pole mu elus vist olnud, et juhid 20ga ja annad edu peaaegu ära," ütles tublisti rohkem kui kümne aasta pikkuse profikarjääri jooksul palju näinud eestlanna. "Vastasel polnud enam midagi kaotada ja meil ei pidanud mitte ainult mängijatel, vaid ka treeneritel närv vastu. Lätlane Ainars Zvirgzdinš on ju kogenud juhendaja, aga üks vahetusmängija ütles talle ühel hetkel: rahu, me vajame teid, teie juhiseid!"

Castors tegi eurosarjas nelja parema sekka jõudmisega väikekoha ajalugu, naiskonda oli toetamas 1600 pealtvaatajat. "Meist, mängijatest pole keegi jõudnud varem sel tasemel nii kaugele," märkis Anderson, kel aastate eest olemas ka Euroliiga kogemus.

Eestlanna kogus 22 mänguminutiga 2 punkti, 3 lauapalli ja 2 korvisöötu, kuid tema põhiülesanne polnud viskamine, vaid kaitsetöö. "Mina ja teised tagamängijad pidime kogu aeg pikki abistama ning olema vastaste kahe põhimängija, tsentrite Michelle Snow ja Dora Horti ümber nagu šaakalid. Enamiku mängust kaitse pidas ja rünnak jooksis seejärel nagu iseenesest," kirjeldas Anderson.

Poolfinaalis kohtub Castors järgmise Türgi klubi, Istanbuli Universitesiga. Mängitakse 26. veebruaril ja 5. märtsil, Belgia meister saab korduskohtumise pidada taas kodusaalis.