Rain Veideman.Foto: MATI HIIS
Korvpall
14. veebruar 2015, 11:30

Rain Veideman ajavahest: magasin Krasnojarskis kella kaheni!

BC Kalev/Cramo võidud pole tähelepanuta jäänud Venemaalgi ning korvpalli  Ühisliiga koduleht on tänase Krasnojarski Jenissei ja Kalevi mängu eel intervjueerinud Rain Veidemani.

Avaldame valiku küsimusi-vastuseid. Mäng Jenisseiga algab Eesti aja järgi kell 14.10.

Kalev alustas hooaega üsna edukalt, kuid seejärel tuli langus. Nüüd on meeskond saanud taas mitu tähtsat võitu – Nižni Novgorodi, Krasnõje Krõlja üle. Milles on edu saladus?
Hiljuti lahkus meeskonnast Rolands Freimanis ja pidime mängu ümber korraldama. Siis sai Armands Škele vigastada ja on mõnda aega rivist väljas. Ülejäänud mängijad võtsid end veel rohkem kokku, tegutseme organiseeritult. See tõi tulemuse.

Kui tähtis oli niisuguse meeskonna nagu Nižni Novgorod üle saadud võit emotsionaalses plaanis?
Kohe pärast mängu oli see muidugi tähtis, aga läks nii, et hoopis kaotasime mõni päev hiljem tähtsa Balti liiga 1/8-finaali kohtumise. Kuid usun, et see võit aitab meid pikemas perspektiivis. Usume endasse ja veendusime, et suudame üle mängida Euroliiga meeskonna. Kes teab, võib-olla just see aitas meil mõne päeva eest alistada Samaaras sealse Krasnõje Krõlja…

Kalev on sel hooajal saanud VTB Ühisliigas juba 7 võitu – kusjuures 5 eelmise aasta jooksul kokku oli neid kõigest 8. Mis on teinud selle võimalikuks?
Võidud ei tule tühjalt kohalt. Oleme hakanud paremini mängima ja ehk võib öelda, et Kalev on õppinud VTB Ühisliigas võitma. Ma isegi ei mäleta, kas me eelmisel hooajal jõudsime võõrsil mõne pingelise lõpuga mänguni… Nüüd aga näitasime, et suudame võõrsil võita ka lisaajal.

Võitudele vaatamata ebaõnnestub mõnigi mäng täielikult. Näiteks kaotasite esimeses ringis Tallinnas Jenisseile 45 punktiga, ehkki see vastane on teist praegu turniiritabelis tagapool. Kuidas tulevad niisugused apsud sisse?
Ei teagi. Pelgasime, et pärast kaht head kuud võib detsembris tulla langus. Jaanuari sattusid aga mängud väga tugevate vastastega.
Mis puutub Jenisseisse, siis see pole üldse nõrk meeskond. Võimalik, et neile mõjub halvasti pidev reisimine – neil on kodust Moskvasse 5 tundi lennata, sageli tuleb sealt veel edasi minna. Samuti tuleb ületada ajavahe.
Me sõitsime eile (neljapäeval - toim) Samaarast Moskva kaudu Krasnojarskisse. Organism pole veel kohanenud, magasin päeval kella kaheni (jutt käib reedest ehk eilsest päevast - toim). See pole profisportlasele kerge.

Te ise mängite VTB Ühisliigas teist hooaega. Millised on sellest sarjast saadud muljed?
Kui sõlmisin poolteist aastat tagasi Kaleviga lepingu, ei teadnud taseme mõttes täpselt, mida oodata. Sama võis öelda Machado kohta, kes oli hooaja esimeses mängus Lokomotiv-Kubaniga näost valge! Kaotasime väga suurelt, see oli talle Euroopas esimene mäng.
Kui mängisin veel Tartu Rockis, oli tunda, et VTB Ühisliiga kogemus aitab Kalevit – nad mängisid meid Eesti meistrivõistluste finaalides järjest üle.

Täispikkuses intervjuu VTB Ühisliiga kodulehel.