Frank Elegar domineeris korvi all täielikult.Foto: Arno Saar
Korvpall
14. veebruar 2015, 16:15

Venemaa klubide vastu kolm võitu järjest!

Enda elu raskeks teinud Kalev/Cramo sai Siberis siiski tähtsa võidu!

Kalev/Cramo sai korvpalli Ühisliigas hooaja kaheksanda võidu, kui võõrsil oldi üle Krasnojarski Jenisseist 87:83. Novembris oli samale tiimile koduväljakul kaotatud koguni 66:111! Tabelis tõusti nüüd 8 võidu ja 11 kaotusega 9. kohale, viimasel play-offi positsioonil ehk 8. kohal paikneval Riia VEFil on üks kaotus vähem.

Tasavägise esimese poolaja järel hakkas Kalev/Cramo järjest edu suurendama ja 3.20 enne mängu lõppu viis Erik Keeduse kaugvise külalised juba 79:65 ette. Seejärel tekkis Kalev/Cramol mitmel korral raskusi palli audist väljasöötmisega ja 45 sekundit enne lõppu jõudis Jenissei Donnell Cooperi korvist vaid kolme punkti kaugusele.

Viimastel sekunditel jooksis Jenissei kaitse siiski kokku ning kalevlasel Frank Elegaril lasti 14 sekundit enne lõppu pealtpanekust mängu saatus otsustada. Elegar tegi üldse suurepärase mängu, kui kogus lisaks 29 punktile ka 16 lauapalli. Tema efektiivsusnäitajaks märgiti koguni 40! Kalev on VTB Ühisliigas saanud nüüd kolm võitu järjest - kodus ühe liidri Nižni Novgorodi vastu ning seejärel võõrsil Samaaras ja Siberis!

Hoos oli ka Scott Machado, kelle arvele jäi 28 punkti ja 9 resultatiivset söötu, negatiivse poole pealt paistis silma 8 pallikaotust. Gregor Arbet lisas 12 punkti. Jenisseile tõi Cooper 22 punkti ja 10 korvisöötu. Järgmise kohtumise peab Kalev/Cramo 19. veebruaril, kui Tondiraba jäähallis võetakse vastu Euroliiga absoluutne tippklubi Moskva CSKA.