Põlva Serviti vs. ZTR ZaporižjaFoto: MERILI LUUK
Käsipall
14. veebruar 2015, 19:39

REPORTAAŽ | Eurosarja unistus jätkub: Põlva surus Ukraina koljatid serviti

Eesti käsipalliklubidest ainsana eurosarjas jätkav Põlva Serviti näitas Mesikäpa hallis enesekindlust ning alistas tugevuselt kolmanda eurosarja Challenge Cup'i 1/8-finaali avamängus Ukraina klubi ZTR Zaporižja 24:21. Meeskonna säravaim oli Ardo Puna, kes viskas 8 väravat.

Kristjan Muuga viis Põlva kiirelt juhtima ning Serviti suutis oma puuri puhtana hoida suisa neli minutit, nurjates tiheda kaitsetööga neli ukrainlaste rünnakut. Kohtumise eel meeskonna rohkele kokkumängule vihjanud Kalmer Musting ei pidanud pettuma - kohe kui ukrainlased mõne vea tegid, oli Eesti meeskond isukalt palli endale kahmanud ning kiirteel värava poole. 

Seal seisis aga ees Ukraina kõva puurilukk Gennadi Komok, kes tõrjus suisa seitse (!) viset järjest, lastes sisse vaid Ardo Puna karistusvisked. Põlva pääses esimese poolaja keskel siiski 7:5 juhtima, kuid kassi-hiiremäng tekitas poolajaks tabloole üheväravalise kaotusseisu 9:10.

Teise poolaja algus oli Põlval aga juba säravam: Vigastuspausist paranenud Põlva üliväärtuslik ründaja Ardo Puna tabas järjest mitu viset ning kuigi sai peatreener Mustingult üle platsi kõva häälega positsioonivaliku tõttu siunata, viis meeskonna ette 14:12. Muuga lisas veel ühe tabamuse, sekka mõned Eston Varuski kaunid jalatõrjed (võrreldavad Mart Poomi väljalöökidega) ning eduseis 15:12 oligi kindlustatud.

Aga Ukraina pikad ei andnud alla - visuaalseltki Eesti poiste kõrval hiiglasena tundunud koljatid sirutasid oma pikad käed Varuski selja taha ning vahe oli minimaalne 16:15. Kuigi eestlased proovisid ka kiirrünnakuid, lõikas venelane (jah, Ukraina meeskonnas on üks vene kodakondsusega mängija) Aleksei Peskov kõik üritused kui noaga läbi ning peagi oligi seis viigis 16:16.

Põlvakatelgi oli aga oma üks vene päritolu salarelv pikkade toel võtta  - Pavel Turajev sundis ukrainlasi palli kaotama, tabas ise mitu korda ning kaheksa minutit enne lõppu oli Põlva juba ees 21:18. Meeskonnavaim ning publiku meeletu kaasaelamine innustas Servitit veelgi - järjepanu tulid tabamused Punalt, Turajevilt, Henri Hiiendilt ja ukrainlased olid surutud taha 24:19. Mängu viimase minuti võtsid põlvakad rahulikult ning lasid kaks väravat küll tagasi visata, kuid Uzgorodi minnakse kolmeväravalise eduseisuga. 

Serviti edukaim oli Ardo Puna 8 väravaga, Pavel Turajev lisas 5, Kristjan Muuga 4 väravat.