Erika Kirpu.Foto: TAIRO LUTTER
Vehklemine
15. veebruar 2015, 01:05

Kuumas Argentiinas teiseks tulnud Erika Kirpu: siiamaani arvan, et olin võimeline võitma (2)

Kahe kuu jooksul teist korda naiste epeevehklemise MK-sarjas teiseks tulnud Erika Kirpu ütles pärast Buenos Aireses toimunud etappi, et oli otsustavateks hetkedeks rampväsinud.

Kirpu kohtus finaalis tuneeslanna Sarra Besbesiga ja jäi alguses 0:5 taha. Siis rebis Kirpu aga 14:12 ette, kuid lasi kolm viimast torget teha vastasel. "Vastane polnud kõige tugevam ega ka kõige nõrgem, olen teda mitu korda varem võitnud. Aga arvan siiamaani, et oleksin pidanud teda seekord uuesti võitma. Lõpus olin juba väga väsinud, sest tingimused olid rasked. Siin on suvi ja väljas on 30 kraadi, sees polnud ka parem ja mulle tuli see kahjuks. Organisatoorselt polnud võistlus kõige paremini korraldatud," rääkis Kirpu Õhtulehele.

26aastane Besbes jõudis 2012. aastal Londoni olümpial 8 parema hulka, aga suuri saavutusi tal peale Vahemere mängude kahe hõbemedali ette näidata polnud. "See on vist tema kõige suurem võit seni," ütles 2014. aastal Kaasani MMil pronksi võitnud Kirpu.

Jaanuaris hüppeliigest vigastanud 22aastase Kirpu sõnul jalg talle Buenos Aireses häda ei teinud. "Praegu ei kaeba, aga eks hiljem ole näha. Võistluse ajal valu ei tundnud, adrenaliin oli nii kõrge. Pärast ühte matši läks mul sõrm veriseks. Ma ei teagi, miks see juhtus, ise ei pannud alguses tähelegi," naeris ta.