Sebastien Ogier.Foto: Lionel Cironneau
Auto-Moto uudised
15. veebruar 2015, 13:24

SPIDOMEETER RIKKIS? Ralli maailmameister sai kaela rahatrahvi ja tingimisi karistuse (1)

Volkswageni tehasemeeskonnas sõitev autoralli maailmameister Sebastien Ogier sai Rootsi rallil kohtunikelt tingimisi karistada ja suure rahatrahvi, sest ületas katsetele sõites kiirust.

Katsetele sõites võivad autod sõita maksimaalselt 70 km/h, kuid 31-aastane prantslane suutis seda ületada vähemalt seitsmel korral. Kohtunikud määrasid Ogier'ile järgmise aasta 13. veebruarini kestva tingimisi karistuse. Kui Volkswageni piloot taas kiirust ületades vahele jääb, saab ta ralli arvestuses kaheminutilise karistuse.

Lisaks tingimis karistusele sai Ogier ka rahalise trahvi - 1232.50 eurot ehk 25 eurot iga ületatud kilomeetri kohta. Lisaks prantslasele said tingimisi karistada ja rahatrahvi ka Juri Protasov, Lorenzo Bertelli, Michal Solowow ja Max Rendina. Kris Meeke teenis vaid rahatrahvi.

Ülimalt põneval Rootsi rallil on sõita viimane kiiruskatse. Esikohta hoiab norrakas Andreas Mikkelsen, kellele Ogier ja belglane Thierry Neuville kaotavad vastavalt kolme ja 4,6 sekundiga. Ott Tänak on kindlalt neljandal kohal, kaotades liidrile 2.07,3.