Tartu maratoni võitis Eldar Rönning, naiste arvestuses võidutses Tatjana MannimaFoto: Aldo Luud
Talisport
15. veebruar 2015, 14:26

Tartu maratoni võitnud Rönning: Siin oli parem kui Vasaloppetil!

43. Tartu maratoni võitnud neljakordne maailmameister Eldar Rönning rääkis pärast sõitu toimunud pressikonverentsil, et tegu oli laitmatu võistlusega.

„Suurepärane sõit, väga hea rada ja laitmatu korraldus – võiks öelda, et isegi parem kui Vasaloppet. Ma pole ilmselt kunagi nii heal maratonirajal sõitnud. Kindlasti soovitan ka kõigile teistele Norras tulla Tartu Maratonile," kiitis ta.

Rönning edestas lõpusirgel kaasmaalast Audun Laugalandi, ühtlasi oli tema võiduaeg 
 viimaste aastate kiiremaid – 2:43:41. Audun Laugaland lõpetas ajaga 2:43:57.

Kolmanda koha saatuse otsustasid eestlased Algo Kärp, Martti Himma ja norralane Martin Hammer. Finišisirgel ei olnud Himmale vastast ja pärast 2006. aastat seisis eestlane taas Tartu Maratoni poodiumil. „Minu jaoks oli see nagu võit. Olen kolmanda koha üle väga õnnelik," sõnas Himma.

Naistest läks esikoht Eestisse, kui võidu võttis ka eelmisel nädalal Prantsusmaal La Transjurassienne'i maratonil võidutsenud Tatjana Mannima, kes edastas itaallannat Antonella Confortolat ligi viie minutiga ja kolmandana lõpetanud Triin Ojastet seitsme minutiga. Mannima tõusis ühtlasi FIS Marathon Cupi liidriks. 

„Õigete suuskade valik oli täna väga kriitiline. Suur tänu määrdemeistritele, kes aitasid mul õige valiku teha. Selle aasta peamine eesmärk on FIS Marathon Cupi võit," rääkis ta.