Michael Schumacher Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
16. veebruar 2015, 12:31

Peretuttav 14 miljoni euro eest ravi saanud Schumacherist: "Imet ei paista kuskilt." (23)

2013. aasta detsembris mäesuusatades ränga peavigastuse saanud Michael Schumacheri ravile kulub keskmiselt miljon eurot kuus, ent suuri arenguid mehe tervises pole, kirjutab The Express.

14 kuud tagasi vigastada saanud ja pool aastat koomas lamanud Schumacheri ravile on juba kulunud 14 miljonit eurot, mille sees on nii Grenoble'i ja Lausanne'i haiglakulud kui ka voodihaige mehe Šveitsis asuva villa ümberehitamise taks. Praegu hoolitsevad vormelilegendi eest igapäevaselt kuni 15 meditsiinieksperti.

Uudised, et Schumacher lubati mullu septembris taastusravihaiglast koju taastuma, võeti vastu ülipositiivselt. Uusi teateid ta tervise kohta ei ole aga tulnud ning Express tsiteerib ühte perele lähedalseisvat allikat: "Areng on valuliselt vaevaline. Imet ei paista kuskilt."

Neuroloogiaekspert Peter Hamlyn rõhutab, et kiiret paranemist ei olegi mõtet loota: nüüd kui Schumacheri elu enam ohus pole, tuleb tema taastumist tõsisest ajutraumast mõõta aastates, mitte kuude või nädalate lõikes. Ja alati on olemas võimalus, et patsient ei tervenegi.

Kõvasti kaalu kaotanud Schumacheri lihaseid masseeritakse iga päev mitu tundi, et need täieliult ei atrofeeruks ning arstid kontrollivad tema seisundit vähemalt iga tunni järel. Endine vormelisõitja viiakse ratastoolis ka pidevalt õue värsket õhku hingama, ent seda salaja: paparatsikartuses on maja ümber üles pandud kiletelgid, mille varjus Schumacheri ringi lükatakse.