Kert ToobalFoto: Mati Hiis
Võrkpall
16. veebruar 2015, 18:43

Kert Toobal EM-alagrupist: aasta tagasi me Horvaatiat võitsime

Kui Eesti võrkpallikoondis alistab mai lõpus Rootsi, pääsetakse EM finaalturniirile, kus ees ootamas mängud Itaalia, Prantsusmaa ja Horvaatiaga. Kert Toobali arvates on alagrupi kolmas koht reaalne.

Eesti koondise kapten Toobal oli loosimistulemustega rahul: "Päris põnev grupp. Prantsusmaa ja Itaaliaga mina pole koondise tasemel mänginud ja Horvaatia on meeskond, keda me eelmisel aastal MMi kvalifikatsiooniturniiril võitsime (3:1 – toim), aga siis polnud neil päris kõiki mehi kohal. Et nad EM-valikturniiri puhaste paberitega läbisid, näitab nende potentsiaali."

Toobali sõnul on just horvaadid meeskond, keda võib näpistada ja alagrupist edasi pääseda. Matšides tõeliste hiidude Prantsusmaa ja Itaaliaga on aga võimalus koondislastel endale nime teha. "Kuigi need mängud toimuvad ajal, mis enamik meeskondi on juba moodustatud, aga ikka on noortele hea võimalus silma jääda."

Selleks, et Eesti EMile pääseks, tuleb aga esmalt mais jagu saada Rootsist. "Tuleb teha korralikul keskmisel tasemel esitus," ütleb sidemängija, et selleks eneseületust vaja pole.