Kadri Lehtla eelistab MMiks valmistuda Itaalias.Foto: ALDO LUUD
Talisport
16. veebruar 2015, 22:28

Eesti laskesuusatajate dilemma: kas valmistuda MMiks merepinnal või mägedes? (7)

Eesti laskesuusatajad jagunevad enne 5. märtsil Kontiolahtis algavat MMi kaheks. Neli sportlast valmistuvad suurvõistluseks Itaalias Ridnauni keskmäestikutingimustes, ülejäänud püüavad head vormi säilitada või saavutada kodus.

Laskesuusakoondise vastutava treeneri Janno Prantsi sõnul on Itaalias Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Kauri Kõiv ja Martin Remmelg. Möödunud nädalal Holmenkollenis elu parimaid sõitde näidanud Kalev Ermits ning vanameistrid Roland Lessing ja Indrek Tobreluts jäid seega Otepääle.

Et Kontiolahti laskesuusakeskus asub merepinnast vaid 120 meetri kõrgusel, uskus Prants, et keskmäestikus polegi enne MMi vaja tingimata viibida. "Pigem jääbki rohkem koondiseid madalale treenima. Näiteks venelased jäid Oslosse, vastupidine näide on lätlane Andrejs Rastorgujevs, kes läks mägedesse," rääkis ta.

Kui 38aastane Tobreluts välja arvata, on koondislaste tervised korras. "Indrek pidi Holmenkollenisse tulema ja meid sprindis ning teatesõidus aitama, aga tal õnnestus haigeks jääda. Pigem on suuremaks probleemiks tema seljavaevus, mis lõi välja juba Otepää EMi ajal. Indrek konsulteeris ka füsioterapeudiga, tema nägemus oli, et asi paraneb õigeks ajaks ära. Aga praegu pole veel selge, kas Indrek teeb Kontiolahtis täisprogrammi või säästame teda mõnedest distantsidest," ütles Prants.

Holmenkolleni teatesõidus oli Tobrelutsu asemel Eesti meeskonnas Eno Vahtra.