Manchester Unitedi poolkaitsja Adnan Januzaj.Foto: OLI SCARFF
Jalgpall
16. veebruar 2015, 22:01

Manchester Unitedi loosiõnn Inglismaa karikasarjas sai otsa

Vahetult enne Inglismaa jalgpalli karikasarja (FA Cup) viimast 1/8-finaali Preston North End – Manchester United, loositi paarid 7. ja 8. märtsil mängitavateks veerandfinaalideks.

Kui eelmises kahes ringis Yeovil Towni (tugevuselt kolmas liiga) ja Cambridge Unitediga (tugevuselt neljas liiga) kohtunud Manchester United mõned minutid tagasi alanud kohtumises Prestonist (tugevuselt kolmas liiga) jagu saab, siis tuleb neil lõpuks vastamisi minna teise kõrgliigaklubiga, sest Inglismaa koondise peatreener Roy Hodgson loosis selle paari võitja vastaseks karikakaitsja Londoni Arsenali. Tõsi, veerandfinaal peetakse Prestoni või Man Unitedi koduväljakul.

Ülejäänud veerandfinaalides kohtuvad Liverpool – Blackburn Rovers (esiliiga), eelmises kahes ringis vastavalt Londoni Chelsea'st ja Sunderlandist jagu saanud Bradford City (tugevuselt kolmas liiga) ja Reading (esiliiga) ning kõrgliigaklubid Aston Villa ja West Bromwich Albion. Vastasseis Bradford – Reading tähendab, et poolfinaalis mängib vähemalt üks klubi väljaspool Premier League'i.

Veerandfinaal on karikasarja viimane faas, kus avamäng võib jääda viiki, mis puhul peetakse korduskohtumine (vajadusel koos lisaaja ja penaltitega) võistluspaari teise liikme koduplatsil. Poolfinaalides (18. ja 19. aprill) ja finaalis (30. mai) korduskohtumine võimalik pole.