Thomas Müller. Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
17. veebruar 2015, 07:00

Bayernit ootab sõjasürrealism

Täna algab jalgpalli Meistrite liiga play-off, kui Pariisi Saint-Germain võõrustab Londoni Chelsea’t ning Müncheni Bayern kohtub Donetski Šahtariga, kes peab Ukraina sõja tõttu pidama mängu kodulinna asemel 966 kilomeetrit lääne pool asuvas Lvivis.

"Kõik teavad, et Ukrainas käib kohutav sõda, aga ega täpset arusaamist ju ei ole, sest keegi ei tea, mida sõjaolukorras viibimine tähendab. Raske on mõelda, et kohtume meeskonnaga, kelle kodu asub sõjakoldes. See on sürreaalne olukord," sõnas Bayerni ründaja Thomas Müller enne tänast mängu.

Šahtari kapten, horvaat Darijo Srna tõdes, et kodust eemal mängimine mõjub meeskonna edasipääsušanssidele kehvasti. "Probleem on suur, sest mängime enda jaoks uuel staadionil, kus pole säärast väge nagu Donbass Arenal. Meie koduareen on midagi erilist – meie kodu, meie fännid, meie linn."

Kahjuks pole Donbass Arena hiilgusest enam midagi järel. 2012. aastal EM-finaalturniiri poolfinaalmatši Hispaania – Portugal võõrustanud staadion on saanud sõja käigus rohkesti pommitabamusi.

PSG – Chelsea mängus on suure tähelepanu all David Luiz, kes suvel Inglismaa klubist Prantsusmaa meistermeeskonda siirdus ja täna endiste klubikaaslaste vastu mängib.