RAHUL: FC Flora peatreener Norbert Hurt. Foto: Ott Järvela
Jalgpall
17. veebruar 2015, 07:00

Kuidas 5.30 väljasõit, Läti pohhuism ja 0:3 kaotusseis Flora meeskonda karastasid (8)

Tallinna FC Flora meeskonna peatreener Norbert Hurt hõõgus laupäeva pärastlõunal rahulolust nii tugevalt, et muutis jaheda ja nukra Riia jalgpallihalli mitme kraadi võrra rõõmsamaks. Hurt oli erakordselt rahul vaimuga, mille abil tema noor meeskond oli äsja Riia Skontost jagu saanud.

Et alustada algusest, tuleb minna laupäeva varahommikusse. Flora mängijate äratuskell helises sõltuvalt elukohast vahemikus 4–4.30, sest väljasõit Riiga pidi Lillekülast toimuma juba 5.30. Hilinejaid polnud ning kuigi pakkimine veidi venis, võis esimeses reas istunud Hurt 5.43 bussijuhile teatada: "Kõik on olemas, sõidame!"

Flora põhi- ja duubelmeeskonnaga täidetud bussis jagati vutimeestele jogurtit, banaani ja šokolaadi ning sõit Riia suunas läbi öise Eesti algas. Esimene peatus tehti kell 8 Ikla piiripunkti kantiinis. Hommikusöögiks oli puder moosi või võiga (seda eelistas džemmile mõni üksik jalgpallur), võileivad ja kohvijook.

Enne bussi tagasi istumist kasutas Flora mängijatest kogenuim, 37kordne internatsionaal Gert Kams võimalust liigutamiseks ja tegi mõned venitusharjutused. "Bussis istudes jääb keha paratamatult natuke kangeks, aga Tallinn–Riia ei ole midagi hullu. Soomes (Kams mängis kahel eelmisel hooajal Seinäjoki JK klubis – toim.) tuli Rovaniemisse sõita ligi 7,5 tundi. Ja meil oli veel isegi hästi. Ahvenamaa meeskond Mariehamn sõitis alati päev enne võõrsilmängu laevaga Turusse ja sealt siis bussiga mängupaika," rääkis Kams.

Riiga jõudis Flora meeskond kaks ja pool tundi enne kella 13 planeeritud avavilet ning avastas eest paraja annuse Läti pohhuismi. Vaatamata eelnevatele kokkulepetele polnud Florale eraldatud riietusruumi, mille vabanemist tuli meeskonnal koridoris istudes ligi tunni jagu oodata.

Lisaks "rõõmustas" jalgpallihalli personal Flora meeskonda teatega, et neil keerati hommikul võlgade tõttu vesi kinni! Päeva jooksul kraanid siiski avati taas ning võiduhigi pesi Flora maha siiski Riias, mitte ei võtnud Eestisse ühes.

Treeningmäng 15kordse Läti meistri Skontoga kujunes väga kummaliseks – avapoolaja kaotas Flora 0:3, aga tõi teiseks platsile mitu kogenumat mängijat (Kams, Markus Jürgenson, Andre Frolov), kelle vedamisel pöörati seis 4:3 võiduks, mille järel saigi Hurt rahulolevalt teatada.

"Meeskond ei teinud ühestki päeva jooksul kohatud takistusest või ebamugavusest numbrit. Võeti rahulikult – kui on nii, siis on nii. Kui probleemidel end mõjutada lasta, hakkab jama end ise üha suuremaks ketrama. See hoiti ära. Ka enne reisi ei virisenud keegi väljasõidu kellaaja üle, mis oli tõesti erakordselt varajane. Meeskond näitas tugevat sisu. Olen rahul. Väga kasulik kogemus meile!"

Järgmine karastav võistlusreis ootab Florat laupäeval, kui sõidetakse Soome külla FC Lahtile.