Ferrari ulmevormelFoto: Ferrari
Vormel 1
17. veebruar 2015, 14:33

AUTOPORNO: vaata, milline näeb Ferrari arvates välja tulevikuvormel (6)

Maailma kuulsaima autotootja disainiosakonnas töötada on kahtlemata privileeg, ent see võib olla ka veidi igav - Ferrari on liiga elitaarne, et iga paari kuu tagant uue sõidukiga välja tulla. Et käsi soojana hoida, joonistasid perutava hobuse palgal olevad disainerid koostöös 1000-hobujõulise F1-monstrumi.

Vormeliringkondades liikuvate ideede kohaselt muutuksid vormelid taas seksikamaks, kui masinad ja tagarehvid läheksid taas laiemaks ning mootorid väljutaksid üle 1000 hobujõu. Ferrari läks paarist kosmeetilisest muutusest kaugemale!

"Kas oleks võimalik luua vormel, mis ei ole ainult tehnoloogiline tippteos vaid ka silmale meeldiv ja välimuselt agressiivne? Ja kas seda saab teha ilma praeguseid reegleid pea peale keeramata? Ferraris me seda usume," seisab meeskonna kodulehele üles pandud uudises, millega kaasnevad pildid on fantastilised.

Kahetasandiline esitiib, poolkuuna kerkiv difuusor, madala profiiliga rehvid ja tagatiib, mis sirutub neid katma ... see kõik on äraütlemata seksikas. Ainus kahtlane disainilahendus on otsekui masinaga kokku sulanud piloodi kiiver – kas Ferrari arvates ei pea juht tulevikus enam pead paremale-vasakule keerama?