Kümme aastat tagasi mängis Martin Müürsepp CSKAs, nüüd astub ta selle meeskonna vastu Kalev/Cramo abitreenerina.Foto: KALEV LILLEORG
Spordiblogi
17. veebruar 2015, 17:31

Martin Müürsepp | Õige korvpallisõber tuleb kindlasti CSKAd vaatama! (11)

Õhtuleht hakkab igakuiselt avaldama BC Kalev/Cramo abitreeneri Martin Müürsepa korvpalliblogi

Kalevi meeskonnale on veebruarikuu olnud Ühisliigas edukas ja ka hooaja kokkuvõttes oleme saanud päris palju võite, samas tahaksime esineda veelgi stabiilsemalt.

Vastavalt klubisisesele kokkuleppele jään sel hooajal välisreiside ajal treeneritest mina enamasti koju - näiteks töötasin eelmisel nädalal Sten Olmrega, kes saab kohe-kohe uuesti jalad alla. Ühisliiga võõrsil peetud mängudest olen käinud vaid Soomes.

Võistkonna viimasel nädalal Venemaal saavutatud tulemused mõistagi rõõmustavad. Venemaa paremad klubid arvavad endast piisavalt hästi, neile tähendavad kaotused Kalevile suurt õnnetust. Nüüdseks oleme seal võitnud kolm mängu ja on selge, et nad peavad Kalevit austama hakkama.

Edu taga on suur osa Frank Elegari tegemistel. Ta võtab lauda,. paneb kulpe, möllab kaitses. Ta on iga Eestis oldud aastaga arenenud seetõttu, et leiab kogu aeg edasipürgimiseks motivatsiooni. Tema eesmärk on kõik lauapallid maha võtta! Aga ta on arenenud ka kaitses, võib katta ükskõik keda, segada ka tagamängijaid efektiivselt.

Rünnakul paistab eelkõige välja peamiselt tänu Scott Machadole suurenenud pealtpanekute arv, aga ta teeb ka väga palju kasulikku musta tööd. Temata oleks meie tabeliseis kõvasti kehvem.

Olen kindel, et tuleval hooajal astub Frank karjääris sammu edasi. Miks mitte ka Euroliigasse - ta on mängija, kes peaks sobima igale treenerile.

Machado on viimasel ajal muutunud stabiilsemaks ja enesekindlamaks ning Rain Veideman ja Gregor Arbet olnud samuti kindlad põhitegijad. Kui ka teiselt viisikult saab kerget abi, olemegi võimelised juba võitma. See pole kerge, põhimeeste koormus on reeglina üle 30 minuti ja kõik päevad pole vennad, ent oleme hooaja jooksul meeskonnana arenenud.

Kalevi uus mees Oleksi Petšerov on seni käinud jõusaalis. Ta sai jalga süsti ning tänaõhtuses trennis proovib, kas saab joosta või annab haige jalg veel endiselt tunda. Tema osas pole me veel ühtegi lõplikku otsust langetanud.

Kas oskasime Ühisliigas seni saadud kaheksat võitu enne hooaja algust oodata? Sügisel me niimoodi ei arutanud, oleme võtnud päeva korraga. Kokkuvõttes tahaksime esineda veelgi stabiilsemalt. Ei saa öelda, et kõik oleks väga hästi. Näiteks viskasime Samaaras väga kehva protsendiga, aga õnneks leidus mängijaid, kes suutsid raskel hetkel mängu enda peale võtta. Vahel teeb vastane 16:0 spurdi, sellised asjad ei meeldi.

Neljapäeval Tallinna tulev CSKA on igas mõttes Venemaa korvpalli lipulaev ja vingeim võistkond, kes mitme aasta jooksul siia mängima tulnud. Korvpallisõber tuleb kindlasti seda mängu vaatama, tahame omalt poolt esitada hea partii.

Aeg-ajalt astub keegi Venemaal CSKA kannale, aga kokkuvõttes on nad suured favoriidid. Nad on viimasel ajal mõne mängu kaotanud, kuid üldiselt oskavad võita, kui vaja, pööravad mängu lõpus enda kasuks. See on supermeeskondade omapära. Kui mina kümme aastat tagasi CSKAs mängisin, võitsime hooaja alguses kõigis sarjades umbes poolsada mängu järjest - esimese kaotuse saime alles Euroliiga vahegrupis. Olime mõnelgi korral kaotusseisus, aga suutsime asja lõpus ära lahendada. Sama on CSKA-le iseloomulik ka praegu.

Üles kirjutas Ville Arike