Kirilo FessenkoFoto: AFP / Scanpix
Korvpall
18. veebruar 2015, 07:00

Kas Saraatovi Avtodoril NÜÜD on motivatsiooni? (1)

Saraatovi Avtodoril on eurosarjast suhteliselt edukamalt läinud VTB Ühisliigas, kus debütandina asutakse kuue suure Venemaa klubi järel seitsmendal kohal. Avtodori ukrainlasest keskmängija Kirilo Fessenko valiti Ühisliiga jaanuari MVPks ja tema sel puhul mõne nädala eest ajalehele Sport-Ekspress antud intervjuust leiab nii mõndagi huvitavat. Ilmselt pole enam vaja küsida, kas tal NÜÜD on Rocki vastu motivatsiooni.

Miks ei tööta teie koostöö (mängujuhi Courtney) Fortsoniga EuroChallenge’is sama efektiivselt kui VTB Ühisliigas?

Arvatavasti ei jätku meil Hollandi klubi Den Boschi tasemega vastaste (ilmselt kuulub Rock samasse kategooriasse – toim) tarvis piisavalt motivatsiooni. Ega jõudu – pärast VTB Ühisliiga hullumeelseid mänge. Aga seni läheb kõik normaalselt. Avtodoril on kõik võimalused jõuda play-off’i ja võidelda EuroChallenge’i esikoha eest.

Sõlmisite sügisel lepingu NBA klubi Minnesotaga, kuid sattusite novembri alguses Avtodori. Kuidas see juhtus?

Mul ei vedanud: jäin enne põhiturniiri algust kopsupõletikku, mille tõttu ei pääsenud Minnesota lõplikku koosseisu – ehkki olin kogu hooajaeelse ettevalmistuse kaasa teinud. Pidin agendil paluma Euroopas võimalusi otsida. Avtodoriga läks kõik kiiresti. Tähistasin sõpradega halloween’i, kui agent äkitselt helistas. Ütles, et kui olen valmis Saraatovisse sõitma, pean kohe saatma talle passikoopia ja päev hiljem kohale lendama. Kuulasin seda kõike mingi grimmi all olles, vist olin luukereks värvitud (naerab.)

Mis on aidanud teil just Avtodoris nii säravalt avaneda?

Olen lõpuks õppinud oma suurt keha ära kasutama. Kõigis eelmistes klubides taheti, et võtaksin kaalust alla. Praegu pööran selle puuduse eeliseks. Iga mängu eesmärk kõlab nüüd väga lihtsalt: domineerida kolmesekundialas. Minu suurim eeskuju on alati olnud Shaquille O’Neal. Töötasin eelmisel suvel selle kallal, et täiendada oma arsenali mõne tema võttega. Varem pidasin end ainult kaitseorientatsiooniga mängijaks. Nüüd on selge siht: minna kolmesekundialasse ja sealt jõuga ära teha.