Ervin KadeVideo: Stanislav Moškov
Sport TV
18. veebruar 2015, 17:16

ÕHTULEHE VIDEO | Poksikoondise treener Ervin Kade: ees ootab ülitihe Rio olümpia kvalifikatsioonihooaeg (2)

2016. aasta Rio olümpiamängudele pürgivad kolm eest poksijat: vennad Ainar ja Rain Karlson ning Kaupo Arro. Kvalifikatsioonivõistlused algavad juba sel suvel Euroopa mängudega ning oluline osa ettevalmistusest on ka märtsis Tallinnas peetaval suurel poksisõul toimuvad matšid Ameerika koondisega.

21. märtsil peetakse Tondiraba hallis Estonian Boxing Night, kus kell kuus algavates amatöörmatšides tulevad ringi ka Rio olümpiakohtadest unistavad eestlased. Kes täpselt vendade Karlsonide ja Arro vastaseks tulevad, on veel selgumisel, ent kutse on saadetud USA olümpialootustele.

Eesti poksikoondise treener Ervin Kade sõnul on suure poksiõhtu melu hea laeng meie võitlejatele enne peagi algavat olümpiakohajahti. "Sel suvel on esimesed Euroopa mängud, sügisel maailmameistrivõistlused. Edasi on meie poksijad veebruaris-märtsis juba AIBA võistkondlikkus poksiliigas WSB ja lõpuks on ka Euroopa kvalifikatsioon – järgmine aasta on meil väga tõsine võistlushooaeg ehk meie poisse Eestis enam eriti näha pole," loetleb Kade OMi kvalifikatsioonivõimalusi ja soovitab märtsis poksijad kaema tulla.