Jelena Välbe Foto: Stanislav Moškov
Falun 2015
19. veebruar 2015, 07:00

Venemaa suusajuhtide plaan Falunis: viis medalit! (3)

Venemaal on ikka armastatud plaane teha ning sealse suusaliidu president Jelena Välbe kuulutas kodumaises meedias: Faluni MMil soovitakse saada viit medalit! Ka värvid on täpselt teada: olgu üks kuldne, kaks hõbedast ja kaks pronksist autasu!

Kolmekordne olümpiavõitja pole oma ambitsioone kunagi tagasi hoidnud, aga praegu püstitatakse reaalsed sihid. Sest nii mullu Sotši olümpial (1-3-1) kui ka kahe aasta eest Val di Fiemme MMil (2-0-3) pälviti samamoodi viis medalit.

Kullaülesandega on Rootsi lähetatud sprinterid, sest just nemad on meie idanaabri viimasel ajal suuremast hädast päästnud. Sel hooajal on stabiilseim olnud Aleksei Petuhhov, kuid venelaste õnnetuseks on ta selge "uisutaja", Falunis sõidetakse aga klassikalises tehnikas. Küll ootavad kõik medalit Nikita Krjukovilt, keda kutsutakse jumalast antud klassikuks ja Northugi košmaariks. Tal ­pole pärast Sotši olümpiat küll suurt midagi välja tulnud, kuid tema treener Juri Kaminski on optimist.

Küll on selge, et Petuhhovi päev saabub vabatehnikas sõidetavas sprinditeates. Võistkonna teine liige valitakse ilmselt Krjukovi ja Sergei Ustjugovi vahel. Ajaleht Sport-Ekspress peab just siin kulda kõige tõenäolisemaks, kokku aga riputab sprinterite kaela kaks medalit.

Veel üks autasu peab tulema meeste teatesõidus, riigi neljanda medali võiks tuua kolmel eelmisel MMil autasustamispoodiumil seisnud Maksim Võlegžanin. Viienda noppijat konkreetselt enam ei nimetata, märkides, et selleni võib jõuda terve rida sportlasi.

Küll tõdeb Sport-Ekspress, et nii väga, kui ka ei tahaks mõne naisterahva kaelas autasu näha, seda ilmselt ei juhtu. Ehkki ka 2013. aasta Val di Fiemme MMi eel ei arvatud Julia Tšekaljova šanssidest praegusest rohkemat, ometi võitis ta koguni kaks medalit. Ning näiteks suusa­hüpetes areneb jõudsalt noor Sofia Tihhonova, kes võitis taliuniversiaadil.