Madridi Reali ründaja Cristiano Ronaldo ja väravavaht Iker Casillas võivad rõõmustada - Schalkest saadi võõrsil 2:0 jagu. Veerandfinaalikoha sisuliselt kindlustanud võiduga püstitati ka päris mitu vahvat rekordit!Foto: Frank Augstein
Uudised
19. veebruar 2015, 07:59

STATISTIKAPOMM | Madridi Real ja Cristiano Ronaldo purustasid Saksamaal ohtralt rekordeid (7)

Jalgpalli Meistrite liiga 1/8-finaali avamängus alistas Madridi Real kolmapäeva õhtul võõrsil 2:0 Gelsenkircheni Schalke 04. Väravate autoriteks olid Cristiano Ronaldo ja Marcelo.

Tulemusega purustasid ohtralt erinevaid rekordeid nii Real kui ka Ronaldo. Statistiliselt äramärkimist väärivaid sündmusi pakkus ka 1:1 viigiga lõppenud kohtumine FC Baseli ja FC Porto vahel.

50 mängu on Meistrite liiga play-off'is pidanud Cristiano Ronalo ja Iker Casillas. Sellest enam (51) mänge on kirjas vaid Frank Lampardil, Xavi Hernandezil ja Victor Valdesil.

419 Brasiilia jalgpallurit on pärast Lucas Silva eilset matši Meistrite liigas läbi aegade platsil käinud. Suuremat erinevate Meistrite liigas osalenud jalgpallurite arvu evivad vaid Prantsusmaa (427) ja Hispaania (420).

5 väravavahti on Meistrite liigas mänginud nooremana, kui Timon Wellenreuther (Schalke, 19 aastat 77 päeva) eile. Arvestuse liidriks on Casillas 18 aasta ja 118 päevaga.

12 järjestikuses võõral väljakul peetud Meistrite liiga kohtumises on Cristiano Ronaldo pärast eilset matši värava löönud. Tegu on võistluse rekordiga.

0 Albaania mängijat olid enne eilset osalenud Meistrite liiga play-off'is. Nüüd on neid kaks - Baseli eest mängisid kaasa Shkelzen Gashi ja Taulant Xhaka.

76 väravat on Ronaldo löönud kõigis eurosarjakohtumistes. Tegu on rekordiga, mida ta jagab hetkel Lionel Messi ja Raul Gonzaleziga. Järgnevad Filippo Inzaghi 70, Gerd Müller 69, Andrei Ševtšenko 67 ja Ruud van Nistelrooy 62 eurosarja-väravaga.

117 kohtumist kulus Ronaldol, et jõuda 76 väravani. Messi lõi 76 väravat 95 ja Raul 158 mänguga.

6 mängijat on pärast eilset löönud Meistrite liigas peaga 10 või enam väravat: Fernando Morientes, Raul Gonzalez, Filippo Inzaghi, Jardel ja Andrei Ševtšenko.

14 järjestikust mängu on Cristiano Ronaldo pärast eilset Meistrite liigas võitnud. Tegemist on rekordiga. 11 järjestikust võitu on ette näidata David Beckhamil, Franck Ribery'l, Bastian Schweinsteigeril ja Marcelol, kelle seeria sarnaselt Ronaldole kestab.

50 nullimängu on Iker Casillase arvel Meistrite liigas. Rekord on Edwin van der Sari käes 51 nullimänguga.

28 mängu on Cristiano Ronaldo pärast eilset Meistrite liiga play-off'is võitnud. Tegu on rekordiga, Edwin van der Sari ja Victor Valdesi arvel on 27 võitu.

7 mängu järjest on Schalke Meistrite liiga play-off'is võiduta (1 viik ja 6 kaotust).

10 järjestikust mängu on Madridi Real nüüd Meistrite liigas võitnud. Sellega tõusti võrdsele pulgale senise rekordiomaniku Müncheni Bayerniga. Kui Real alistab Schalke ka kordusmängus, kuulub rekord neile.

1 jalgpallur on suutnud käimasoleval Meistrite liiga hooajal lüüa värava ja anda resultatiivse söödu kolmes erinevas mängus. Selleks jalgpalluriks on... Cristiano Ronaldo.

464 väravat on Cristiano Ronaldo karjääri jooksul klubi ja koondise ametlikes mängudes löönud. Eilne oli esimene, mille ta lõi kandes roosat särki.

9 Basel - Porto mängus kohtunik Mark Clattenburgi (Inglismaa) poolt näidatud kollast kaarti on Meistrite liiga käimasoleva hooaja rekord. Oli kõva madistamine!