Foto: headisu.com
Auto-Moto uudised
19. veebruar 2015, 10:20

Sander Pärn ja James Morgan alustavad hooaega Võru talverallil (5)

Eelseisval laupäeval sõidetakse Võrumaal Haanjas 2015.a Eesti autoralli meistrivõistluste hooaja teine etapp. Sander Pärnale, kes läheb rajale Ford Fiesta R5ga, on tegemist märgilise ralliga. Mullu just Võru talverallil tegid Sander Pärn ja James Morgan oma esimese ühise stardi.

2014.a autoralli maailmameistrivõistlustel sõidetud Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas kolm rallit võitnud ja üldvõitjateks kroonitud Sander Pärn ja James Morgan kinnitasid eelmise hooaja esitustega oma kuulumist esirattaveolistel autodel sõitvate rallisõitjate maailma paremikku. Võiduga kaasnes auhind, milleks on osalemise WRC 2 sarjas 2015.a autoralli maailmameistrivõistlustel Ford Fiesta R5 masinal. Tänavu Dmack World Rally Teamis Jari Ketomaa - Kaj Lindströmi tiimikaaslastena hakkavad Sander Pärn ja James Morgan võistlema autoralli maailmamaiestirvõistlustel WRC 2 sarja punktide eest. Samasuguse Ford Fiesta R5-ga tehakse oma esimene ühine start laupäeval Võrus. Võru talverallil esindavad Pärn ja Morgan Markko Märtini meeskonda MM-Motorsport.

"Võru talveralliga täitub mul üks aasta koostööd Sander Pärna ja Eestimaaga. Mullu sõitsime esirattaveolise Ford Fiesta R2-ga, kuid võiduga maailmameistrivõistlustel kaasnes võimalus istuda neljarattaveolisesse autosse. Seega on hea alustada hooaega neljarattaveolisel masinal juba talvistes oludes ja selleks annab meile suurepärase võimaluse Eestimaa talv ja Võru talveralli," rääkis Sander Pärna kaardilugeja James Morgan.

Aasta tagasi alustasid Sander Pärn ja James Morgan koostööd. Esimene aasta kujunes koostöö mõttes vägagi heaks. "Kuna 2014.a oli meie jaoks edukas, siis Võrus soovimegi proovida kuidas minu ja Jamesi vaheline koostöö neljarattaveolises autos töötab. Oleme hooaja vahepealsel ajal ka kiiruslegendi kallal palju tööd teinud eesmärgiga, et neljarattaveolisesse autosse istudes suuri üllatusi ei tuleks," selgitas Pärn. Sander lisas, et eesmärk on kohaneda võistlusautoga ja teha hea sooritus. "Esimesena startides ei tohi ära unustada ka ilmastiku rolli, kuna palju sõltub kiiruskatsetel valitsevatest tee ja lumeoludest. Seda tõestas hästi ka eelmisel nädalal sõidetud Rootsi MM ralli," rääkis Pärn.

Võru talverallile antakse start laupäeva varahommikul kell 08.30. Kokku on rallil kavas 8 lisakatset kogupikkusega 101,60 km. Esimesi võistlejaid on finishsisse oodata laupäeva õhtul kella 18:40-ks.