Espoo Bluesi mängijat aitavad vastaselt tabamuse pähe saanud Robert Roobat jäält ära. Taamal nõuab Bluesi kapten kohtunikelt Rooba kallal lihunikutööd teinud Tampere Ilvese kaitsjale Atte Pentikäinenile karmi karistust, mille vilemehed pärast väikes nõupidamist ka määravad. Roobat see aga ei aita - tema mäng on tänaseks mängitud.Foto: Ott Järvela
Jäähoki
19. veebruar 2015, 21:20

Lisatud Espoo Bluesi peatreeneri kommentaar! Vaata videot!

KARM: Robert Rooba löödi Soome kõrgliigas nokauti, vastane diskvalifitseeriti (8)

Soome jäähoki kõrgliigas käib hetkel kohtumine Eesti hokimeeste Robert Rooba ja Siim Liiviku koduklubi Espoo Bluesi ja Tampere Ilvese vahel. Rooba mäng lõppes paraku kiiresti.

Blues asus mängu juba 28. sekundil juhtima lõi neljandal minutil 2:0, aga Eesti vaatevinklist võttis mäng peagi õnnetu pöörde. Kui mängitud oli 13.16, rammis Ilvese kaitse Atte Pentikäinen Roobat jäähokikepi ülemise otsaga pähe, mis on jäähoki reeglitega rangelt keelatud.

Rooba pillas hokikepi ja langes niidetult jääle. Üritas end siis püsti ajada, aga kohe ei õnnestunud. Üritas uuesti, aga selleks ajaks olid teised Bluesi mängijad juba juures ning Eesti ründajat mõlemat poolt toetades aidati ta vahetuspingi juurde. Siit näeb olukorda videos. Seal ei olnud pikka juttu – Rooba suunati kohe riietusruumi ja täna ta pigem jääle ei naase.

Bluesi kapten Kim Hirschovits oli samal ajal juba matši kahelt peakohtunikult aru pärimas, et mida kuradit? Kohtunikud pidasid veidi nõu ja otsus oli konkreetne – Pentikäinenile 5+20 minutit ehk Ilvese meeskonnale 5 minutit vähemust ja kaitsja ise duši alla.

Seda arvulist ülekaalu Blues järgmisteks väravateks realiseerida ei suutnud, aga meeskonna võitu see ei vääranud. Kohtumine võideti 4:1, kusjuures nii kolmanda kui ka neljanda värava sünnis osales resultatiivse söödu andjana ka Liivik.

Bluesi peatreener Jyrki Aho tõdes pärast mängu: "Jääplatsilt ära tulles oli Robert igatahes päris kõvasti põrutada saanud. Loodetavasti pääseb ta tavapärase ehk umbes nädalapikkuse pausiga. Eks näis, kuidas täpselt läheb."

Soome rahvusringhäälingu YLE teatel sai Rooba ajupõrutuse ning peab mitu nädalat mängupausi pidama.

Bluesi järgmine mäng toimub laupäeval JYPi vastu. Sealt jääb Rooba kindlasti eemale.