Peeter Kümmel. Foto: Mari Luud
Falun 2015
20. veebruar 2015, 07:00

Peeter Kümmel: kui vaadata Eesti suusatamise seisu, siis läks mul hästi

Eesti koondise liider Peeter Kümmel pääses Rootsis Falunis toimuval põhja suusaalade maailmameistrivõistlustel klassikasprindis veerandfinaali ja lõpetas 18. kohaga.

Üldjoontes jäi Kümmel etteastega rahule. "Sügav lootus oli jõuda poolfinaali," rääkis 32aastane sportlane. "Aga mu tänavuste tulemuste lagi on olnud 15. ja 20. koha vahel. Nii et läks keskmiselt. Kui vaadata Eesti suusatamise üldist seisu, siis läks mul hästi."

Sooja ilmaga muutus rada pehmeks ja see Kümmelile ei meeldinud. "Suusataja kohta olen päris suur poiss," lausus ta. "Läbi võimsuse sõitmine ei toonud edu, tuli tehnikat muuta."

Neljandas veerandfinaalis rajale läinud Kümmeli sõnul ei olnud tema start kõige parem.

"Staadionile tulles sain teise mehe kätte, kuid siis tekkis väike auk sisse. Ma pidanuks tuules lõpusirgele tulema, siis olnuks võimalus edasi pääseda," ütles oma veerandfinaali neljandana lõpetanud otepäälane.

Ühtlasi kiitis Kümmel hooldemehi, kes tegutsesid hiilgavalt. "Mu suusad oli väga head – Petter Northug oleks täna ka minu suuskadega võitnud," nentis eestlane, kes jäi kvalifikatsioonis ülinapilt kuulsale norralasele alla.

Kümmeli kinnitusel oli MMi eel alpimajas käimisest kasu. "Enesetunne oli hea," märkis ta. Ja lisas: "Norralased on praegu ülivõimsad, aga ma arvan, et nad mingit erilist toitu ei söö."

Järgmise etteaste teeb Kümmel paarissprindis. "Nüüd on kaks päeva puhkust ja siis uuesti tuld!" kiikas ta lootusrikkalt uue võistluse poole.

Maailmameistrivõistlustel debüteerinud Marko Kilp sai 36. (+8,72), Siim Sellis 44. (+10,95) ja Raido Ränkel 45. (+11,92) koha.

Eesti naistest lõpetas Piret Pormeister 44. ja Heidi Raju 46. kohaga, nad kaotasid kvalifikatsioonis parimat aega näidanud poolatarile Justyna Kowalczykule vastavalt 25,63 ja 26,31 sekundiga.