Eestisse saabudes ruttu 39kraadisesse palavikku jäänud Erika Salumäe oli tervisehädast hoolimata reibas.Foto: Mati Hiis
Jalgrattasport
20. veebruar 2015, 07:00

Erika Salumäe Neinar Selist: mul on temasuguste inimestega vedanud! (3)

Viimasel ajal Hispaanias elanud trekisõidu kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe külastas üle nelja aasta taas Eestit ja kohtus muu hulgas ka kultuuriministri Urve Tiiduse ja Eesti olümpiakomitee (EOK) presidendi Neinar Seliga.

Kui eile potsatas ajakirjanike meilikasti kutse Salumäe pressiüritusele, olid seal kirjas read, et Salumäel on Selile edasi anda ka üks sõnum. Midagi uut see siiski ei sisaldanud – olümpiasangar on Selit varemgi kiitnud ja jätkas samal toonil.

"Nende aastate jooksul, mil mina olen olümpialiikumise juures olnud, on Neinar olnud üks paremaid variante, kes meil üldse võiks olla. Tal on olemas kolm olulist omadust: on seotud poliitikaga, teab äri ja teab sporti. Usu, Neinar, küll me näeme veel olümpiavõitjaid!" muutus Salumäe joviaalseks.

Lõpuks võrdles ta Selit koguni oma ühe treeneri Jüri Kalmusega. "Mul on elu jooksul inimestega vedanud. Jüri aitas mind sportlaskarjääri ajal, nüüd tegeleb Neinar minu abistamisega," ütles Salumäe.

Põhimõtteliselt polnud kiitmises midagi valet, sest erinevate pattude eest rohkelt kriitikat saanud Seli osales 2013. aastal jõuliselt Salumäe medalite ja mäles-tusesemete oksjonil, kus lõpuks koguti olümpiavõitja tervise parandamiseks üle 82 000 euro.