Susie Wolffi ja Felipe Nasri autod leidsid rajal teineteist.Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA
Vormel 1
20. veebruar 2015, 10:52

SÕJAKAS NAINE: naisvormelipiloot süüdistab avariis konkurenti

Barcelonas jätkuvatel F1 testidel põrkasid kokku Williamsi testisõitja Susie Wolff ja Sauberi piloot Felipe Nasr. Mõlemad süüdistavad õnnetuses üksteist.

Wolff oli oma ringi lõpetamas, kui kiirel ringil olnud Nasr tema juhitud masinaga kokku põrkas. 32-aastase šotlanna arvates lasub süü Nasri õlgadel, kes oli tema sõnul liiga agressiivne.

"Hoidsin oma trajektoori. Minu jaoks oli tegu õnnetu juhtumiga, mida ära hoida oleks olnud võimatu," rääkis Wolff ajakirjanikele. "Läksin kohe tema juurde aru pärima. Ta oli sõnatu ja kui aus olla, siis olin minagi. Loll õnnetus," võttis Mercedese tiimi juhi Toto Wolffi abikaasa olukorra kokku.

Brasiillasel oli juhtunust aga teine arvamus: "Olin selgelt jõudnud pidurdamistrajektoorile ning ei saanud midagi muud teha. Ta ütles, et ei näinud mind tulemas. Ma ei tea, kas ta tiim ütles talle minu tulekust või unustas ta peegleid kontrollida." 22-aastane Nasr oli ise eelmisel aastal Williamsi testisõitja, kuid saab tulevast hooajast kihutada Sauberi tehasemeeskonnas.

Testipäeva kiireim oli Lotuse Pastor Maldonado, kes edestas 0,168 sekundiga Ferrari Kimi Räikköneni. Kolmandaks sõitis end Red Bulli Daniel Ricciardo, kes kaotas Maldonadole 0,38 sekundit.