Juunioride MMi kahekordne pronks Kristjan Ilves pidi koos teiste Eesti koondislastega starti kaua ootama.Foto: Mihkel Maripuu
Falun 2015
20. veebruar 2015, 15:58

 

KES KANNATAB, SEE KAUA ELAB: kahevõistlejatest mägikotkaste lennud kaugele ei küündinud

Rootsis Falunis jätkuvatel põhja suusaalade maailmameistrivõistlustel viibis keeruliste ilmaolude tõttu kahevõistluse normaalmäe hüppevoor.

Kahevõistlejad pidid starti asuma kell 11, kuid võistlust lükati tugeva tuule tõttu mitmeid kordi edasi. Lõpuks said kahevõistlejad hüppetornist alla tulla kella 14.30, kuigi vahepeal peeti tuule tõttu lühemaid ja pikemaid pause.

Parimat minekut näitas hüppevoorus MK-sarja liider Eric Frenzel, kes venitas oma lennu 99 meetrini. Sakslasele järgnesid Yoshito Watabe ja Jason Lamy Chappuis, kes lähevad Frenzelist murdmaarajale vastavalt 21 ja 25 sekundit hiljem.

Eestlasi oli stardis neli: Kristjan Ilves, Karl-August Tiirma ning Kail ja Han Hendrik Piho. Hüppemäel oli neist edukaim Kristjan Ilves, kes lõpetas 28. kohal ning läheb Frenzelist rajale minut ja 32 sekundit hiljem. Tiirmaa oli 31. (+1.47), Kail Piho 47. (+2.52) ning Han Hendrik Piho jagas koos Lõuna-Korea esindaja Je-un Parkiga viimast kohta (+3.26). Kahevõistluse 10km murdmaadistants algab kell 17.00.