Rauno PehkaFoto: MATI HIIS
Võrkpall
20. veebruar 2015, 17:19

VÕRKPALLIENNUSTUS: kossulegend Rauno Pehka võtab väljakutse vastu (4)

Hendrik Toompere jr. näitas Eesti - Läti võrpalliliiga ennustuse neljandas voorus, et saab võrkpalliga väga hästi hakkama ka ilma palli ja võrguta. Näitleja pani täppi kõigi üheksa mängu võitjad, sealhulgas pani Hendrik ka nelja mängu skoori õigesti pihta. Seega pidi ekskoondislane Veiko Lember selles voorus külalise suhteliselt nappi 17:14 paremust tunnistama. Siiski on üldskoor enne Schenker Liiga põhiturniiri viimaseid mänge Lemberi kasuks 63:59.

Lemberi enda hinnang oma tulemusele on teadurile omaselt süvitsi minev: "Tundub, et mu senine ennustamise retsept - 50% analüüsi ja 50% kõhutunnet - hakkab ajale jalgu jääma." Samas ei taha ta täpsustada mida kavatseb oma taktikas muuta. "Järgmises voorus muudan seda kindlasti. Aga kõiki nippe ei hakka avalikult lahti rääkima," vastas ekskoondislane volley.ee küsimusele.

Sellel nädalavahetusel astub meie eksperdile vastu endine tippkorvpallur, praegune tipp-korvpallikommentaator Rauno Pehka. Aga võrkpall ei ole talle tundmatu ala.Endisel Eesti rahvuskoondise mängujuhil on paljude korvpallikarikate ja -medalite kõrval näiteks ette näidata ka Tallinna koolinoorte C-vanuseklassi meistrivõistluste hõbemedal.

Küsimusele, mida on vaja, et võrkpallis edu saavutada, vastab Pehka elutargalt: "Julge pealehakkamine on esimese geimi võit," ja lisab filosoofiliselt: "Üks pallimäng olla abielumeeste päike. Võimalik, et see on võrkpall."

Nüüd saame testida, kas nende võrkpallitarkuste pealt on võimalik ka Schenker Liiga tulemusi hästi ennustada. Igatahes võttis põhitööna Audenteses korvpallitreeneri ametit pidav Pehka väljakutse julgelt vastu ja üritab nüüd mees-meest mängides külalised Lemberile jälle veidi lähemale vedada.