Chukwudiebere MaduabumFoto: basket.ee
Korvpall
20. veebruar 2015, 18:22

TLÜ/Kalevi tsentri mängijaõigused kuuluvad nüüd Philadelphia 76ersile (1)

Korvpalliliigas NBA oli neljapäeval maruline vahetustehingute viimane päev, kus tosina tehinguga vahetas meeskonda 40 NBA mängijat ning arvukalt liigutati ka draftivalikuid ning Euroopas mängivate pallurite mängijaõigusi, vahendas ERRi spordiportaal.

Ühe tehingu osaks sattus ka Eesti klubis TLÜ/Kalev mängiv kõlava nimega tsenter Chukwudiebere Maduabum, kes valiti 2011. aasta draftis 56. valikuna Los Angeles Lakersi poolt, kuid vahetati kohe draftiõhtul Denver Nuggetsisse.

Nuggetsi käes olid Nigeerias sündinud 206 cm pikkuse mängumehe NBA õigused ka kuni eilseni, kui mees vahetati koos keskmängija JaVale McGee ja ühe draftivalikuga Philadelphia 76ersisse. Nuggets sai vastu türklase Cenk Akyoli, kes samuti tõenäoliselt kunagi NBA platsile jalga ei tõsta.

Kõige aktiivsemalt toimetas vahetustehingute viimasel päeval Phoenix Suns, kes loobus Miles Plumlee, Tyler Ennise, Goran Dragici, Isaiah Thomase ja Zoran Dragic teenetest, hankis aga enda rivistusse Brandon Knighti, Danny Grangeri, John Salmonsi, Kendall Marshalli ning lisaks saadi järgmisteks aastateks ka kolm drafti esimese ringi valikut. Toimekas oli ka Denver Nuggets, kelle ridadest kadusid lisaks Maduabumile ka Arron Afflalo, JaVale McGee ja Alonzo Gee, asemele saadi aga Thomas Robinson, Victor Claver, Will Barton ja Cenk Akyol