Robert Rooba aidati vigastuse järel kaasmängijate poolt jäält ära. Foto: Arhiiv
Jäähoki
21. veebruar 2015, 07:00

Robert Roobal ajupõrutus (1)

Espoo Bluesi ründaja Robert Rooba sai neljapäevases Soome jäähoki kõrgliiga kohtumises Tampere Ilvese vastu ajupõrutuse, kirjutas Soome rahvusringhääling YLE: Klubil on keelatud Rooba tervislikku seisundit täpsustada.

Rooba sai vigastada esimese kolmandiku keskel, 14. minutil, kui Ilvese kaitsja Atte Pentikäinen teda pähe rammis. YLE spekuleeris, et Rooba vigastuspaus kujuneb mitme nädala pikkuseks.

Bluesi peatreener Jyrki Aho midagi täpsustavat öelda ei saanud. "Soome jäähoki kõrgliiga reeglid keelavad klubil oma töötajate ehk mängijate tervisliku olukorra kohta selgituste jagamise. Aga selge on see, et Robert sai kõva paugu," lausus Aho.

Bluesi abikapten Siim Liivik lausus kohe pärast neljapäevast kohtumist Õhtulehele: "Loodetavasti ei käitunud vastane Robertiga meelega inetult. Kui nii, siis selle eest ta maksab. Jäähokis tuleb oma tegude eest vastutada." Eilseks oli Liivik olukorra videost üle vaadanud ja hindas olukorda piiripealseks. Ilmselt ei vigastanud Pentikäinen Roobat meelega, aga väga rumalal moel küll.

Bluesil on põhiturniiril pidamata üheksa kohtumist, millest viimane toimub 12. märtsil. Kui YLE ennustus peab paika, siis Roobat ilmselt põhiturniiril enam jääl ei näe.