PETTUMUS: Kristjan Ilves tundis end MMi suusarajal kehvasti. Foto: Stanislav Moškov
Talisport
21. veebruar 2015, 07:00

Eesti kahevõistlejad MMil: olnuks nagu reede ja 13! (3)

Eesti kahevõistlejad piirdusid Falunis toimuval MMil kohtadega neljandas kümnes ega varjanud etteaste järel pettumust. Kulla võitis meie spordipublikule hästi tuttav sakslane Johannes Rydzek.

Suusahüpetes trööstitu 47. koha saanud Kail Piho tõusis 10 km suusasõiduga 34ndaks ehk parimaks eestlaseks. Mõistagi polnud see tema eesmärk, sest juba kahe talve tagusel MMil lõpetas ta 27. kohaga. "Täna polnud küll reede ja 13, aga kehv päev oli ikka," rääkis võrumaalane.

Hüppemäel läks Kail Pihol kirja 78,5 meetrit. Selgus, et vend Kaarel polnud tema suuskadele määret alla pannud!

"Me ei suhelnud omavahel piisavalt," selgitab sportlane, kuidas niisugune aps juhtus. "Kuid sinna läks kaduma vähe meetreid, pigem oli probleem ikka selles, et tõukasin liiga vara. Olen tänavu hüppemäe otsal natuke kärsitu olnud."

Ehkki suusarajal suutis Kail Piho kohta palju parandada, ei jäänud ta sõiduga päris rahule. "Sõitsin tugeva neljanda käiguga, viies ei läinud sisse. Samas on selge, et kui hüpe ei õnnestu, pole ka murdmaarajal palju teha."

Päeva kokku võttes nentis Kail Piho: "Kahju, et üks võistlus läks raisku. Aga ma hoian pea püsti ja valmistun järgmiseks etteasteks."

Hüppemäel 86,5 meetri kaugusele lennanud Kristjan Ilves startis suusadistantsile 28ndana, ent lõpetas 40. kohaga. "Muidugi oleks pidanud mäel parema tulemuse tegema, jäin tõukega natuke hiljaks, kuid suusapool oli väga halb," möönis hiljuti juunioride MMil pronksi võitnud sportlane.

Kolm päeva tagasi tehtud aktiivse treeningu põhjal hindas Ilves seisundi korralikuks. "Suusa­vorm tundus hea, aga tänane vorm oli eriti halb," sõnas Tambet Pikkori õpilane. Ja loetles probleeme: "Pulsid olid kõrged, väsimus andis tunda ja kõhtu lõi kerge valu." Karl-August Tiirmaa (hüpete 31.) sai 36. ja Han Hendrik Piho (hüpete 50.) 38. koha.

Medaliheitlus pani pealtvaatajad häälepaelu pingutama. Viiendana startinud Rydzek, kes triumfeeris neli aastat tagasi Otepääl juunioride MMil, edestas kullalahingus itaallast Alessandro Pittinit 1,3 sekundiga.

Muide, Pittin oli pärast hüppeid 14. kohal, suusarajal näitas ta parimat kiirust. Pronksmedali võitis prantslane Jason Lamy Chappuis (+5,0), neljandaks jäi liidrina rajale läinud sakslane Eric Frenzel (+6,1).

Naiste suusahüpetes krooniti normaalmäel maailmameistriks sakslanna Carina Vogt.