Floyd Mayweather (vasakul) ja Manny Pacquiao lähevad võitlusringi.Foto: -
Spordivaria
21. veebruar 2015, 11:18

Sajandi poksimatš saab teoks! (2)

Ameeriklane Floyd Mayweather teatas, et kohtub 2. mail Las Vegases filipiinlase Manny Pacquiaoga.

Matši on korraldada üritatud ligi viis aastat, kuid Pacquiao pole nõus olnud Mayweatheri nõudmisega, et enne võitlust korraldatakse juhuslikel aegadel dopinguteste. Nimelt kahtleb ameeriklane, kas 36-aastane filipiinlane on ikka puhas sportlane, sest on võitnud tiitleid lausa kaheksas(!) erinevas kaaluklassis. Nüüd tundub, et erimeelsused on seljatatud.

Lühikesekasvuline Mayweather on enne matši enesekindel ning usub, et suudab Pacquiao alistada. "Sellest saab poksi ajaloo suurim matš. Olen läbi aegade parim ja selles võitluses saan järjekordselt oma oskusi näidata ja teha seda, milles olen kõige parem - võita," rääkis Mayweather.

"On au sellisest ajaloolisest sündmusest osa võtta. Pühendan selle matši kõigile fännidele, kes soovisid selle toimumist ning nagu alati soovin tuua au Filipiinidele ja minu kaasmaalastele üle maailma," ütles Pacquiao. Lisaks sellele, et matš saab olema suur sportlikust perspektiivist, on sel ka tohutu rahaline väärtus - Mayweather teenib vähemalt 120 miljonit dollarit ning Pacquiao ei vähem kui 80 miljonit. 

Mayweather on karjääri jooksul võitnud kõik 47 matši, Pacquiao on 64 võitlusest võitnud 57. "Lubasin fännidele, et saame selle tehtud. 2. mail teeme ajalugu," lausus 37-aastane ameeriklane.